Snickers snackbars på 1-2-3; proteinrike, sukker, melk og glutenfrie

Snickers snackbars på 1-2-3; proteinrike, sukker, melk og glutenfrie

30. mai 2017 | Frokost, Godis og kaker

I denne matbloggverdenen skjer det ganske ofte at man begynner å lage noe som man tenker skal bli en ting, men som blir noe helt annet. Eller som i dette tilfelle blir til ganske mange ting!

For det som skulle bli en ny oppskrift på proteinrike frokostbarer med smak av peanøtt og sjokolade endte tilslutt opp som en deilig liten snickers bar, full av sunne proteiner og fiber, men uten sukker, gluten og melk, og med lite karbohydrater. Perfekt til egentlig det meste! Også frokost om man vil!

Oppskriften er utrolig enkel! Jeg helte rett og slett bare alle ingrediensene i blenderen min. Blendet, smurte røren utover et brett, stekte og la på sjokoladebiter med en gang den kom ut av ovnen!

Ferdig på 1-2-3!

Til ca 10 barer trenger du:

Ingredienser

  • 250 gram kikerter fra boks
  • 1 dl peanøttsmør uten salt
  • 1 egg
  • 3 ss fiber sirup (eller annen søtning)
  • 3 ss sukrin gold (eller annen søtning)
  • 2 ts vaniljepulver*
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 50 gram mørk sjokolade**

*kan erstattes av frøene fra en vaniljestang

**Jeg pleier å bruke 80% sjokolade da denne er sunnere enn mange sukkerfrie varianter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på varmluft 175 grader
  2. Hell væsken av kikertene og skyll i kaldt vann
  3. Ha alt unntatt sjokoladen i en blender eller stavmikser og blend til en glass masse
  4. Bre utover en plate. Barene er ca 1,5 cm tykke
  5. Stek i 20 minutter
  6. Hakk opp sjokoladen og ha dem på de varme barene
  7. Avkjøl helt før du deler opp i passe biter

Oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

30. mai 2017 | Frokost, Godis og kaker

Kommentarer (2)

  1. Kjempe god t.o.m ungene (som er kresen) likte disse lett å lage var dem også

Comments are closed.