reklame: inneholder omtale av samarbeid med Sunkost
De siste par ukene har jeg jobbet med et oppskriftshefte i samarbeid med Sunkost. Mai er rett rundt hjørnet, noe som betyr flere festlige anledninger og fridager. Og hefte vil inneholde festkaker for deg som av en eller annen grunn velger å styre unna sukker, gluten eller melk.
Brownies er nesten obligatorisk i et slikt hefte, men etter innspill fra en bloggleser har jeg valgt å lage en vri på denne klassiske sjokoladekaken – nemlig Snickers Brownie. Seig sjokoladekake toppet med salte peanøtter og deilig karamell! Kan det bli bedre?!
Du trenger:
Form 20*30 cm
Ingredienser
- 1,5 dl kokosblomstsukker
- 2 dl fibersirup clear
- 100 gram 80% sjokolade
- 100 gram smør
- 4 ss kakao
- 100 gram hvetemel eller lys glutenfri bakemiks
- 2 egg
Ingredienser
- 3 dl fløte
- 6 ss fibersirup gold
- 20 gram smør
- Salte peanøtter
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader
- Smelt smør og tilsettkokosblomstsukker, fibersirup, sjokolade og kakao. Rør til sjokoladen har smeltet.
- Tilsett 2 egg.
- Rør inn melet.
- Fordel røren i en smurt form.
- Stekes midt i ovnen i 20 minutter.
- I mens lager du karamell:
- Ha alle ingrediensene i en kjele.
- Kok opp under omrøring.
- La det småkoke i 30 minutter. Husk å røre.
- Topp kaken med salte peanøtter og helle karamellen over
Hefte publiseres på bloggen onsdag kveld. Gleder meg til å høre hva dere synes!
Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Har du noen alternativ til fibersirup lys og gold?