SMOOTHIE SPØRSMÅLET JEG ALLTID FÅR

31. oktober 2018 | Ernæring, Smoothies & Juice

reklame: i samarbeid med Philips

Smoothie er en av mine store hverdags favoritter. En super enkel måte å få i seg mer frukt, bær og grønnsaker på, og en genial løsning for deg som synes du har for dårlig tid til å lage et sunt og balansert måltid.

Men selv om det å lage en næringsrik smoothie er gjort på 1-2-3 er det mange som stiller meg dette spørsmålet:

-Kan jeg lage smoothien dagen før, og la den stå i kjøleskapet?

Noen lurer kanskje på hvorfor man ikke skulle kunne gjøre det 🙂

 

Når vi blender frukt og grønt i en vanlig høyhastighetsblender skjer det to ting, den ene er veldig positiv – den andre not so mutch. 

Jeg liker å ha fokus på det positive, så la oss starte der.

Vitaminene i frukt og grønnsaker finnes i planteceller. Når vi spiser hele grønnsaker er det fordøyelsen sin oppgave å bryte ned disse plantecellene slik at kroppen kan ta opp alle vitaminene. Dette er en vanskelig prosess for fordøyelsen, og ikke alle vitaminene blir tatt opp i kroppen. Men i en høyhastighets blender blir disse celleveggen og membranenene delvis ødelagte slik at vitaminene blir frigjort og det blir lettere for kroppen å ta opp alle næringsstoffene.  Og det er veldig positivt!

Hva er så det negative ved å blende frukt og grønt?

Nå har vi jo konstatert at det å blende frukt og grønt er positivt. Du frigjør rett og slett flere vitaminer, men i en vanlig blender utsetter du samtidig disse vitaminene for oksygen.

Hva gjør det?

Noen vitaminer går fra å være aktive til inaktive når de utsettes for oksidering. Kroppen kan rett og slett ikke nyttegjøre seg av dem! Derfor burde du drikke en smoothie så fort som mulig etter at du har laget den – eller bruke en vakuum blender!

I en vakuum blender suges nemlig all luften ut av blenderen før innholdet blendes!

Hva resulterer det i?

  • Flere vitaminer frigjøres.
  • Vitaminene blir ikke utsatt for oksidering og forblir aktive.
  • Smoothien skiller seg ikke.
  • Smoothien holder seg mye lengre – og kan fint stå 24 timer i kjøleskapet før du drikker den.
  • Finere konsistens.
  • Sterkere farge.

 

Den nye blenderen til Philips er både en høyhastighetsblender (frigjør flere vitaminer ved å knuse celleveggene) og en vakuum blender ( forhindrer oksidering og gjør at smoothien holder lengre). 

La oss ta en titt på hvordan den funker!

Akkurat nå har Philips kampanje på høyhastighets blendere, og hvis du kjøper en blender på kampanje får du med deg to mini-blender beger på kjøpet! Verdi: 398 kr

DU KAN SE HELE KAMPANJEN HER

Stort Smil

Desiree

 

31. oktober 2018 | Ernæring, Smoothies & Juice

Kommentarer (2)

  1. Denne virker jo perfekt for meg som står opp typ 5 min før jeg må gå på morran. Men dette er en sterk blender ? Har hatt en del som tar kvelden av frossen banan lissom, men nå har jeg kitchenaid sin som jeg har vært fornøyd med. Men spørs om ikke denne havner på ønskelista til jul om den er bra ellers

  2. Jeg pleier å lage smoothien på kvelden (uten å mixe den) å sette den i kjøleskapet, å så mixer jeg den når jeg står opp. 🙂 er det ok?

Comments are closed.