Denne tiden av året er bare kos i mine øyne. Snø, skiturer, varm kakao, god mat og masse bakst.
Boller kommer langt oppe på min liste, og aller øverst finner du disse søte og sunne(re) bollene!
Bollen i seg selv er nemlig sukkerfri og laget med litt mindre smør enn vanlige hveteboller. Men det skulle man virkelig ikke tro! At de inneholder en bitte liten smil sjokolade tenker jeg at man kan tåle i ny og ne, og ønsker du gjøre dem
ennå
sunnere kan du bytte ut hvetemelet med fullkorns hvetemel eller siktet speltmel.
Easy Peasy
Til ca 8 boller trenger du:
5 dl lett melk
75 gram smeltet smør
150 gram sukrin melis
1 pakke gjær
1/3 ts kardemomme
700 gram hvetemel + litt til justering og utbaking
1 rull med smil sjokolade.
Slik gjør du:
Varm opp melk, smør og melis til 37 grader.
Rør ut gjæren og tilsett kardemomme og hvetemel.
Elt deigen godt i minst 10 minutter hvis du gjør det for hånd.
Sett så deigen til heving på et lunt sted 45 – 60 minutter.
Rull så ut 8 boller.
Smil sjokoladen tilsetter du slik:
Bollene pensles med egg og settes til etterheving mens du venter på at ovnen skal bli varm.
Bollene stekes ved 220 grader i 8 minutter.
Tips:
Setter du en ildfast form med vann i bunn av ovnen vil bollene bli ennå luftigere og saftigere!
Vil du stemme meg frem som
Årets trenings- helseblogg kan du gjøre det
HER
<3
Desiree
Notater:
#sukkerfri
#bakeutensukker
#smilboller
#sjokoladeboller
#sunneboller
#funksjonellmat
#diamat
#hveteboller
#gjærbakst
#oppskrift
#familiemat
#turmat
#barnebursdag
#bolledag
#sunnbakst
#utensukker
#fettfattig
Comments are closed.