Små sjokoaldeterter med pistasjbunn- uten sukker eller mel.

5. april 2015 | Godis og kaker

Jeg vet at mange synes det er en utfordring å lage sunne søtsaker fordi ingrediensene ofte er dyre, og kan for noen være vanskelige å få tak i. Derfor synes jeg det er ekstra gøy å kunne lage sunnere saker uten spesialprodukter.

Disse er laget av 4 ingredienser, alle kjøpt på butikken.

Til 4 små ( på str med en muffins) trenger du

120 gram pistasjnøtter

5 dadler uten sten

Hakk nøttene og kjør dem og dadlene til en seig masse.

Du kan bruke en stavmikser om ikke du ikke har kjøkkenmaskin.

Trykk massen uten i 4 muffinsformer og sett i kjøleskapet.




100g sukkerfri sjokolade

1 veldig moden avokado.

 

Smelt sjokoladen over vannbad og mos avokadoen. Miks til en bløt krem.

Fordel kremen oppi de små tertebunnene, topp gjerne med et lite strø grovt salt og friske bær.

Avkjøles minst en time før servering.

Denne sjokoladekremen egner seg også som sjokaldepålegg eller topping på pannekaker <3

-Desiree


5. april 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (10)

  1. Sølvi: Du får flere søtet med stevia 🙂 husker ikke merket jeg brukte i denne.

  2. De sjokoladene som er mørke som man får kjøpt i vanlig butikk, er de sukkerfrie?

  3. Yvonne: de er ikke sukkerfri, men de fleste større butikker som meny og ICA selger uten sukker. Jeg bruker ofte de mørke 70% med sukker altså 🙂 de er ikke så ille i innhold 🙂

Comments are closed.