De små grepene jeg gjør i kostholdet mitt akkurat nå – og hvorfor

5. oktober 2017 | Ernæring

De største misoppfatning folk har om sunt kosthold og en sunn livsstil er at man alltid er sunn og at dette kostholdet eller livsstilen er konstant.

I mitt hode har jeg hatt en sunn livsstil hele livet, men den livsstilen har allikevel forandret seg. Jeg har «levd» på protein shakes og riskaker jeg, dratt med meg matbokser med kylling, ris og brokkoli, trent morgen cardio og maksa i knebøy. Men det gjør jeg ikke lengre.

Nå sier jeg ikke at det ikke er sunt, men når jeg ble eldre, min hverdag forandret seg og behovene mine ble annerledes – ja da forandret også min sunne livsstil seg.

Og selv om jeg har en sunn livsstil, så betyr jo ikke det at jeg alltid gjør sunne valg! Alle har perioder hvor man detter litt av lasset eller gjør litt dårligere valg enn man egentlig ønsker for seg selv. Jeg har akkurat hvert inne i en sånn periode, og nå er nok nok. Jeg er klar for å komme tilbake til de vanene jeg egentlig har det best med.

Når jeg gjør det liker jeg å ha noen små konkrete punkter å fokusere på. Mitt eget lille prosjekt.

Dette er tingene jeg fokuserer på fremover:

 

STARTE HVER DAG MED ET GLASS SITONVANN:

Dette er noe jeg gjør etter perioder hvor jeg har spist mye brødmat og mat som gjør meg oppblåst. Er det ekstra ille gjør jeg også dette en times tid før middag.

Hvorfor:

Bedre fordøyelse og mindre oppblåst

Sitron hjelper leveren å produsere syren som er nødvendig for at fordøyelsen skal fungere bra. Den hjelper også til å bli kvitt giftstoffer i mage og tarmsystemet.

Saften av 1/2 økologisk sitron i kaldt eller vamt vann. Hvor mye vann? Det er smak og behag.

FROKOST FØR KLOKKA 10:

Jeg er ikke noe frokost menneske. Og jeg mener absolutt at det er mulig å ha et sunt kosthold uten å spise frokost, men min kropp trenger å få i seg mer mat og sunne saker, derfor velger jeg å lage meg en god frokost selv om jeg fint kunne hoppet over! Min daglige frokost finner du HER

GRØNNSAKER TIL ALLE MÅLTIDER:

Dette er et helt supert tips om man sliter å gå i seg nok grønnsaker. For hvis du velger å ha fokus på det, så får du det til. Og bare dette lille tipset alene får meg til å føle meg amaizing!  Under denne så slenger jeg med at jeg har begynt å sette frem et fatt med oppkuttet frukt og grønt på stuebordet hver kveld. Hele familien kaster seg over det, og Frøya tigger skamløst 😉 Vi pleier ikke å spise godis på kveldene, det er ikke derfor det står der, men igjen -Mer frukt og grønt til folket! Og det funker utrolig bra!

 

BYTTE UT ENKELTE MERIERIPRODUKTER MED PLANTEBASSERTE PRODUKTER:

Grunnen er utrolig enkelt. Jeg ønsker et mer variert kosthold! Og er det noe jeg får i meg mer enn nok av så er det meieriprodukter. Her inneholder en typisk dag både gresk yoghurt, melk, fløte og smør. Så fremover erstattes melk og fløte med mandelmelk, havremelk og kokosmelk – der det er naturlig. Og det lar seg nesten gjøre i alle sammenhenger og retter.

 

Og der kom vel essensen i mine mål fremover. Mer variasjon, mer frukt og grønt og litt pleie av fordøyelsen. Og hva forventer jeg å oppnå med det?

Mindre oppblåst og finne tilbake til den gode energien min <3

 

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

5. oktober 2017 | Ernæring

Kommentarer (1)

  1. Hei, hvilken havremelk og mandelmelk vil du anbefale? Skal holde meg kumelk fri i 3 uker for å se om han lille har fått kumelk allergi!
    Hva me gresk yougurt ‘, hva ville du spist istedenfor? Jeg har som regel dette til lunsj

Comments are closed.