Slutt med forbudt!!!

15. juni 2016 | Ernæring

I dag står jeg på kjøkkenet, som vanlig, og kokkelerer. Jeg baker min andre pavlova på under en uke. Den er ikke sukkerfri, men jeg lager en frisk krem med base av gresk yoghurt og årets første, norske jordbær. Den kunne vært sunnere, men den kunne også vært mer usunn! På middagsmenyen står kyllingbryst med masse deilige grønnsaker og gratinert fullkornspasta. Kylling og grønnsaker er de fleste enige om er sunt, pasta strides det stadig om. 


For hva er det som avgjør om maten er sunn eller ikke?

Er det hvor mye kalorier det er i den? Eller er det hvor mye næring den tilfører kroppen? Kanskje det er måten kroppen bryter maten ned? Eller hvordan den er produsert? Er det navnet? 

Etter trening i dag fylte jeg på med to små bananer og en halv liter sjokolademelk. For meg er det sunt. Det er sunt for meg fordi jeg trener mye. Fordi jeg løper mange kilometer i uka og trener tung styrke. Fordi min kropp trenger påfyll slik at den får overskudd nok til å restituere seg og bygge god form. Dette er sunt for meg, for andre ville det vært usunt, fordi deres aktivitetsnivå og kropp ikke har de samme behov som min.

Å kategorisere bestemt mat som sunn og usunn blir for enkelt. Det tar ikke hensyn til din livssituasjon, aktivitetsnivå, alder, målsetninger eller livsstil. Og det er vel egentlig ingen mat eller næringsmidler som i seg selv har fetende egenskaper eller som ene og alene har ansvaret for din helse? God eller dårlig?  Jeg tror de fleste av oss en enige om at det er stor forskjell på å spise sjokolade en gang i uka og å spise det vær dag?


Sammenheng og mengde er i min verden viktigere ord enn sunn og usunn!

Jeg så det så fint på snapchat i dag:


Vær mer bekymret for det du
ikke spiser

enn det du spiser. 

Kloke ord fra en klok dame! Positivtfordeg er en å følge om du like god mat på snap!

Jeg pleier selv å si at du ikke trenger å kutte ut noe som helst når du ønsker å legge om kostholdet. Start med å legge til de tingene du føler du har godt av, som føles godt og spise, du blir glad av å gir deg god energi. De fleste av oss er så vant til nei mat, at ting skal være usunt og forbudt at vi nesten ikke tror at det kan være så enkelt. 

De fleste av oss har prøvd slankekuren eller dietten. De fleste har erfart hvordan det er å forholde seg til mat kategorisert som usunn. Og de fleste av oss har erfart at det ikke funker over tid. Så hvorfor ikke prøve noe nytt?
Slutt med forbudt!

 

 


Fast leser?


Husk at du kan lagre dine favorittinnlegg direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 


HER


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 


15. juni 2016 | Ernæring

Kommentarer (1)

  1. Bra skrevet! Er så enig med deg 🙂 Hvorfor skal man ikke kunne leve livet og nyte det man har lyst til innimellom? Vi lever kun en gang, utrolig kjedelig å bruke tid og energi på å telle kalorier konstant.Jeg tror ikke man blir lykkligere av å være «perfekt»- dvs at man skal gjøre alt «riktig». Så kan man jo spørre seg om hva som er riktig…..Super blogg, du er jordnær og folkelig 🙂

Comments are closed.