SLIK TESTER DU LØPEFORMEN/KONDISJONEN DIN

3. juli 2019 | Løpeskolen, Trening

Personlig synes jeg det er utrolig gøy, og ikke minst motiverende, med tester. Ok, så er det kanskje ikke så gøy første gang, men når man så skal re-teste seg etter noen uker kommer jo den hyggelige tilbakemeldingen!

Vi trener jo for å komme i bedre form, ikke fordi vi alt er i god form. Eller?

Kondisjonstest
Bilde; Trimtex

Det er mange forskjellige tester man kan ta i forhold til kondisjon og løping. Og det  kan gjøres veldig, veldig enkelt.

Finn en liten på løype på la oss si 1 km og kom deg fra A til B så fort som mulig. Ta tiden, også gjentar du dette om 3-4 uker. Mer skal ikke til for å kunne måle fremgangen din.

Selv har jeg en fast intervall (denne) som jeg går tilbake til når jeg ønsker å se om jeg har gjort forbedringer. Da ser jeg på om jeg klarer å løpe intervallene mine i et høyere tempo enn tidligere, men i samme puls sone.

 

Testen jeg hadde tenkt å tipse om i dag er den gode, gamle coopertesten.

Coopertesten går enkelt og greit ut på at du ser hvor langt du klarer å løpe på 12 minutter. Jeg bruker appen Endomondo for å måle distanse om jeg løper ute.

Deretter leser du av denne tabellen.

Så hvis du er kvinne på 37 år og løper 2000 meter på 12 minutter er du god form. Ta testen igjen om en måned og se om du beveger deg i riktig retning.

Coppertesten er designet for løp på bane. Du trenger ikke det, men for at testen skal bli mest mulig reel burde du finne en løype som ikke er kupert, en bane eller en mølle.

I dag skal jeg ta en makspuls test. Den sier ingenting om min fysiske form, men det er mange som har spurt om hvordan man gjennomfører en slik test, så innlegg kommer!

 

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

3. juli 2019 | Løpeskolen, Trening