Slik skaper du endringer som faktisk holder #1

6. november 2016 | Motivasjon

Det mest naturlige ville være å holdet dette innlegget igjen til januar, så kall det gjerne mitt litte opprør mot «mandagsmentaliteten». Jeg forstår at motivasjonen får et ekstra boost ved tanken om en ny start, men en ny start kan være akkurat nå!

Så selv om du ikke tar disse rådene i bruk før nyttår, så håper jeg du vil lese dem, reflektere og ta dem med deg. Enn så lenge har jeg lagd fire innlegg, som postes hver søndag fremover.

 

Fire? Hvorfor ikke komme med alle rådene på en gang? Ja, se der kommer vi alt til mitt råd nummer 1!


1. Ikke brenn opp alt kruttet med en gang.

Og da snakker jeg ikke bare om trening, men vi kan godt ta den først, siden det er der det er mest tydelig. For hvor mange har ikke bestemt seg for å legge om livsstilen, bli mer aktiv og flinkere til å trene? For så å hive seg over tre, fire og fem harde økter i uka, for så å gi opp etter en måned eller to?


Skap gode forutsettninger for deg selv. 

Har du en travel hverdag med mange baller som skal sjongleseres, famile, barn, fritidsaktiviteter, osv, osv er det kanskje ikke en god forutsettnig å klemme inn 4 turer på treningssenteret siste? Hva kan du gjøre for å skape gode forutsettninger til dine nye treningsvaner?

– Trene smartere og mer effektivt.

– Få hjelp til å sette opp treningsprogrammer som passer din hverdag og dine mål.

– Kan du trene hjemme eller ute for å ha mer fleksibilitet rundt treningen din?

– Eller kanskje det er bedre å avtale med familien at du har dine faste treningstider akkurat som andre har sine faste aktiviteter.

 


Begynn på ditt nivå. 

Alle har vært nybegynner en gang. Man begynner jo ikke å trene fordi man er i god form, man beynner fordi man har et ønske om å bli det. Begynner du på ditt nivå gir du deg selv best mulig utgangspunkt. Du bygger opp kroppen din i riktig tempo, lærer riktig teknikk og legger et godt grunnlag.

 


Samme prinsipper burde brukes når du skal legge om kostholdet.

Du trenger ikke å snu hele livet på hode! Start i det små, legg til ting i ditt daglige kosthold som føles bra! Legg til mer frukt og grønt, kanskje et mellommåltid eller to, litt mer vann i løpet av dagen, kanskje noen sunne alternativer til sukker i ukedagene og veldig mye er gjort!


Selv om du er supermotivert og vil alt NÅ, så hold litt igjen, spar på motivasjonen din, skap mestring og gi den grobunn så den varer og varer, istede for å bli brukt opp på en liten måned eller to.

 


Stort Smil


Desiree


6. november 2016 | Motivasjon