SLIK SETTER DU SAMMEN EN SUNN OG GOD MATPAKKE | 3 tips

19. august 2018 | Barnemat, Ernæring, Matpakka

Reklame: i samarbeid med Polarbrød

Fler enn meg som stresset rundt i byen på fredag for å kjøpe nytt penal, ny gymbag, sko, regntøy og matboks?  Når skoleåret er omme virker alltid sommerferien så lang, og man har all verdens med tid på å oppdatere skoleutstyr og bytte ut klær som har blitt for smått – igjen! Men jommen meg kom ikke første skoledag litt overraskende på meg i år også 😉

Noe jeg ofte får spørsmål om er matpakker og matpakke- tips til barna. Jeg synes jo det er flott at man ønsker å gi barna gode matpakker. En god frokost og et godt skolemåltid er utrolig viktig for barnas konsentrasjonsevne, utvikling og helse. For ikke å snakke om at de vanene du gir barna dine danner grunnlaget for den livsstilen og det kostholdet de velger senere i livet.

Så dette hadde jeg tenkt å si litt om i dag.

Jeg opplever nemlig ofte at foreldre tenker litt for komplisert i sin iver etter å lage sunne og spennende matpakker. Man gjør det til et større prosjekt enn det egentlig trenger å være, for dere, det å leve sunt – det kan gjøres veldig enkelt!

Jeg tenker på barns kosthold som med voksne. Ha fokus på det du vet de trenger mer av!

Så tre enkle tips, som sikrer deg sunne, spennende og varierte matpakker på 1-2-3.

TIPS NUMMER 1.

VELG GROVT BRØD!

I Norge er det enkelt å ha kontroll på hvor grovt brødet er. Alle butikkkjøpte brød har en grovhetsskala som går fra 1 til 4. Det brødet du spiser i hverdagen burde ha minst 3 av 4 på den skalaen.

Nå er det ikke alltid like lett å få barn til å spise så grovt brød. Nettopp derfor er Polarbrød så populært her hjemme hos oss. Her får du brød som scorer høyt på grovhetsskalaen, uten hele korn.

Brødet holder seg godt i matboksen, blir ikke tørt og smaker utrolig godt!

Min personlige favoritt er kanskje ikke så overraskende Flerkorn, lav innhold av salt og sukker, bakt på surdeig av rug. 4 av 4 på grovhetsskalaen – ekstra grovt.  Vilde sin favoritt er Fullkorn – 3 av 4 på grovhetsskalaen. Et mykt, godt og grovt alternativ til matboksen, som metter lenge og gir henne viktige fiber.

TIPS NUMMER 2.

ALLTID FRUKT OG GRØNT!

Som sagt, fokus på det de trenger mer av. Her hjemme fyller vi matboksene med oppskårne grønnsaker og frukt. Vi varierer litt fra dag til dag for at det skal være spennende å åpne matboksen. Det blir alltid spist opp!

TIPS NUMMER 3.

ENKEL VARIASJON.

Vi er ofte opptatt at disse matboksene skal være varierte, men er det egentlig så mye variasjon som skal til? Med Polarbrød som basis, litt forskjellig grønnsaker og kanskje litt småplukk fra kjøleskapet har du enkelt en god og sunn matpakke.

Her hjemme bruker vi ofte:

  • Hardkokte egg
  • Ost i terninger
  • Fiskekaker
  • Middagsrester

Tips: Har du Polarbrød i frysa så er du alltid sikret et godt brød til frokost, lunsj og turmat. Tiner på null komma niks!

Stort Smil

Desiree

 

 

 

19. august 2018 | Barnemat, Ernæring, Matpakka

Kommentarer (1)

  1. Må bare få tipse om havrebrød fra Rema. Det er favoritten hos oss. Skikkelig grovt, uten korn, mykt og lyst-nesten som loff i følge 8-åringen om man trenger en avveksling fra polarbrød anbefaler jeg dette på det varmeste.
    Takk for gode og inspirerende tips

Comments are closed.