Slik mestrer du øvelser med egen kroppsvekt.

14. april 2016 | Øvelser

Dette er litt på siden av det jeg vanligvis skriver om, men jeg gjør det allikevel etter ønske fra en bloggleser.

Hun vil nemlig veldig gjerne bli flinkere i kroppsvektøvelser som push-ups og kroppshev.

Det høres kanskje ut som tøffe Crossfit øvelser, men på riktig nivå og med riktig hjelpemidler er dette øvelser alle kan gjøre, og hun etterhvert meste i sin helhet.

 

Jeg tar den enkleste først; Push-ups.

Jeg instruerer i en del styrketimer som MRL, StramOpp, Shape og hva alt sammen kalles i dag. Dette er hatøvelsen for mange kvinne.

 • Først så er det viktig at du ikke sette hendene dine langt forran kroppen. Start med å sette hendene rett under skuldrene dine slik at du får en rett linje fra skulder til håndledd.
 • Jo smalere du står med hender og føtter jo tyngre blir det, så fra utgangsposisjon gjør deg litt bredere, slik du ser jeg gjør på videoen.
 • Her ifra kan du så klart jobbe på knærne, men hvis det er strake push-ups du vil bli bedre på så burde du jobbe med strak kropp.
 • Klarer du ikke mer enn et par pus – ups med dybde justerer du vinkel i albuen. På videoen vil du ser alt jeg varierer. Har du som mål å klarte 10, så tar du 10, men ikke kom like langt ned hvis det blir for tungt. Etterhvert som du blir sterker il du komme lengre og lengre ned mot gulvet.

 

Jeg har en variant til. I denne videoen ser du hvordan jeg kjører deler av øvelsen på knærne og resten på tærne. Hvis du ikke er klar for å prøve strake push-ups ennå er dette en fin variant.


 

I forhold til kroppshev er det aller letteste å starte med å jobbe med kroppen horisontalt i stede for vertikalt.Men som med push-ups – du blir god på det du øver på.

Så vil du bli god på chins eller pull ups er det dette du burde gjøre.

Jeg er ikke god på disse øvelsene selv, men  teorien kan jeg.

 • Første feil mange gjør er at de henter all kraft i armene.

I videoen ser du meg jobbe negative chins. Det er en flott måte å bli sterkere på, når du ikke klarer å dra deg selv opp. I slutten av videoen ser du hvordan jeg drar skulderbladene ned og starter draøvelsen i ryggen – ikke i armene.

 

En annen måte å bli sterkere på er å bruke strikk:

Start med en tykk en, og velg tynnere strikker etterhvert som teknikken sitter.

Jeg håper dette var nyttig for noen der ute.

Jeg setter utrolig stor pris på å få ønsker fra dere lesere. 

Er det noe du ønsker at jeg skal skrive om?

 

– Desiree


14. april 2016 | Øvelser

Kommentarer (12)

 1. Elsker bloggen din! Så utrolige mye gode tips 🙂 Vet ikke om det er innenfor ditt felt, men sikkert fler enn meg som sliter med litt dårlig rygg og dårlig kjernemusklatur som konsekvens av dette. Har du noen gode øvelser for sånne som meg med virkelig svak rygg? 🙂

 2. ser på snapsene dine at du har hunden din løS… Seriøst det er båndtvang, overhold den…………..

 3. Silje: det er vel midt i mitt felt 🙂 du finner masse hvis du kikker under treninger 🙂

 4. Anonym: hun har ikke gått løs med meg siden 1. april da båndtvangen startet 🙂

 5. Ønsker å mld meg på kurs i mai. Er dette nok på mld? Prøvde å sende en før også men usikker på om du fikk denne.Mvh ABR

 6. På fullkroppsprogrammet i fit på 30 dager er en av øvelsene push-up. Den klarer jeg ikke å utføre selv på knærne fullt ut. Jeg ønsker å bygge opp styrken slik at jeg klarer push-up strak. Kan jeg kutte tabataøvelsen og heller tastrake push-ups med økning i antall hver gang?

 7. Så flott innlegg. Dette skal prøves ut 🙂 Kunne du skrevet noe om magetrening etter fødsel? 🙂 Har fått diastase etter tvillinggraviditeten, og er redd for å trene feil.Kristine

 8. Hei!Jeg bare lurer på om det koster noe, og hvordan det fungerer om man vil melde seg på neste kurs? 🙂

Comments are closed.