Slik komponerer du din egen Powersalat + oppskrift på min favoritt

13. oktober 2015 | Matpakka

Å gjøre en salat til ett komplett måltid er egentlig en smal sak, men noen ganger kan det bli litt lett å gå i samme baner om og om igjen – og da kan salat fort bli en kjedelig affære.

SÅ i dag hadde jeg tenkt å gi deg en liten salatbar du kan trikse og mikse ifra neste gang du velger salat til lunsj eller middag!


Base.

Er jo i salat gjerne salat. Min mening er at dette er den kjedeligste delen av salaten, og mitt beste råd er å mikse både smaker og farger.

Noen favoritter:

  • Ruccola
  • Hjertesalat
  • Strimlet rødkål
  • Grønnkål
  • Crips salat


Proteiner.

Husk at du skal beregne rundt 150 gram av en proteinkilde til hvert hovedmåltid.

Gode proteinkilder til salaten:

  • Kylling/kalkun
  • Egg
  • Skalldyr
  • Koktskinke
  • Bønner
  • Linser
  • Biff
  • Kald fisk
  • Cottage cheese


Fett.

Et komplett måltid trenger også litt fett. Ofte får salaten dette fra dressingen, men velger du en mager dressing er det plass til litt ekstra fyll i salaten også.

  • Nøtter
  • Frø
  • Pinjekjerner
  • Oliven
  • Avokado
  • Ost


Smak.

Min mening er at smaken kommer fra alle de ekstra godsakene vi kan putte oppi salaten, og her er det bare å slippe fantasien løs! Jeg hopper over standaren (agurk, mais og tomat) og gir deg heller mine favoritter.

  • Brokoli
  • Blomkål
  • Erter
  • Rødløk
  • Søt paprika
  • Rødbetter
  • Søtpotet
  • Rødløk
  • Sylteagurk
  • Smakstomater
  • Tørket tomat
  • Marinert sopp
  • Spirer
  • Friske urter

 


Karbohydrater.

Må heller ikke glemmes. Mange liker å spise godt brød til salaten, men du kan også velge å putte karbohydratene i selve salaten!

  • Fullkornspasta
  • Qinoa
  • Søtpotet
  • Hele korn
  • Byggris



Tilslutt får du min favorittkombinasjon – akkuart nå:

 

Hjertesalat + redikkspirer

Kylling

Søtpotet

Rødløk

Rødbetter

Rødløk

Avokado

Erter

Søt paprika

Hakkede peanøtter

 

Servert med litt rømme på kanten <3

 

Hva er et must i din salat?

 

-Desiree


13. oktober 2015 | Matpakka

Kommentarer (8)

  1. Så mange gode tips du kom med her. Gleder meg til å prøve ut noen av disse. Ha en fin kveld.Chris

  2. Lykken er komplett hvis jeg kan lage salat med søtpotet og flaskegresskar! Skjærer begge deler i terninger og hiver det inn i stekeovnen til bitene blir myke og litt brune. Gjør enhver salat mye mer mettende, og smaker himmelsk! Takk for gode tips til andre ting å putte i salaten, jeg burde prøve å variere litt mer 🙂

  3. Har fått dilla på salat for tiden, i den gar jeg. Salat, eple, cashew/walnøtt/mandler, kjøttboller, cottage cheese, spirer, reddik, grillede potetbåter med olivenolje og balsamico over. Takk for gode tips!

Comments are closed.