Å gjøre en salat til ett komplett måltid er egentlig en smal sak, men noen ganger kan det bli litt lett å gå i samme baner om og om igjen – og da kan salat fort bli en kjedelig affære.
SÅ i dag hadde jeg tenkt å gi deg en liten salatbar du kan trikse og mikse ifra neste gang du velger salat til lunsj eller middag!
Base.
Er jo i salat gjerne salat. Min mening er at dette er den kjedeligste delen av salaten, og mitt beste råd er å mikse både smaker og farger.
Noen favoritter:
- Ruccola
- Hjertesalat
- Strimlet rødkål
- Grønnkål
- Crips salat
Proteiner.
Husk at du skal beregne rundt 150 gram av en proteinkilde til hvert hovedmåltid.
Gode proteinkilder til salaten:
- Kylling/kalkun
- Egg
- Skalldyr
- Koktskinke
- Bønner
- Linser
- Biff
- Kald fisk
- Cottage cheese
Fett.
Et komplett måltid trenger også litt fett. Ofte får salaten dette fra dressingen, men velger du en mager dressing er det plass til litt ekstra fyll i salaten også.
- Nøtter
- Frø
- Pinjekjerner
- Oliven
- Avokado
- Ost
Smak.
Min mening er at smaken kommer fra alle de ekstra godsakene vi kan putte oppi salaten, og her er det bare å slippe fantasien løs! Jeg hopper over standaren (agurk, mais og tomat) og gir deg heller mine favoritter.
- Brokoli
- Blomkål
- Erter
- Rødløk
- Søt paprika
- Rødbetter
- Søtpotet
- Rødløk
- Sylteagurk
- Smakstomater
- Tørket tomat
- Marinert sopp
- Spirer
- Friske urter
Karbohydrater.
Må heller ikke glemmes. Mange liker å spise godt brød til salaten, men du kan også velge å putte karbohydratene i selve salaten!
- Fullkornspasta
- Qinoa
- Søtpotet
- Hele korn
- Byggris
Tilslutt får du min favorittkombinasjon – akkuart nå:
Hjertesalat + redikkspirer
Kylling
Søtpotet
Rødløk
Rødbetter
Rødløk
Avokado
Erter
Søt paprika
Hakkede peanøtter
Servert med litt rømme på kanten <3
Hva er et must i din salat?
-Desiree
Comments are closed.