Slik holder jeg formen og fasongen!

26. juni 2017 | Personlig Trener Desiree Andersen
Det er ingen tvil om at vår form og helse er et produkt av to ting, gener og vaner.

Vaner kan vi forandre, gener er litt værre, men hvordan du velger å behandle den kroppen du har fått utdelt vil i stor grad bestemme din fysiske form.


Min personlige mening er at man ikke trenger å gjøre alt etter boka for å ha en god helse, men man burde gjøre noe. Og da tenker jeg at man kan være så heldig at man velger det som passer seg og sin egen livsstil best.

Å endre vaner er vanskelig, men etterhvert som det faktisk blir en vane vil det være enkelte ting du gjør,  helt naturlig uten å tenke over det. Så når jeg skulle skrive dette innlegget måtte jeg faktisk tenke meg godt om!


Hva er det i min hverdag, disse små valgene jeg egentlig ikke tenker over, som holder meg i form?

1. Jeg drikker svært sjeldent ting med kalorier i.

Unntaket er smoothies som jeg ser på mer som mat enn drikke, da mine stort sett alltid inneholder både frukt, bær, en proteinkilde og litt fett.

Brus og saft velger jeg alltid sukkerfrie alternativer. Drikker jeg te eller kaffe er dette også uten sukker. De få gangene jeg går for en kaffe latte er det med lettmelk.

 

2. Jeg trener selv om jeg ikke alltid har lyst.

Trening er som å pusse tennene- det skal bare gjøres. Av og til så forandrer jeg treningsplanene pga tid, motivasjon eller overskudd, men jeg trener minst 4 ganger i uka. Om det så bare er 20 minutter på stuegulvet!

 

3. Jeg er flink til å lytte til kroppen min.

For noen ganger skal man faktisk ikke trene. Noen ganger sier kroppen at den tenger noe annet, at den trenger hvile! Hvordan skille på manglende motivasjon og behov for hvile?

Vær ærlig med deg selv:

-Har du trent mye i det siste?

-Har det hvert mye stress på flere fronter?

-Dårlig søvn?

-Liten tid til å koble ut?

 

4.Jeg spiser mye grønnsaker og proteiner.

Og det har jeg egentlig alltid gjort. Poteter, pasta og brød finner også veien til min tallerken, men det har aldri hvert det som frister mest. Det er jo alt det andre som smaker!

 

5.Jeg tørr å unne meg selv noe godt når jeg har lyst på det.

Jeg er sjeldent den som går ammok i kakefatet. Ikke fordi jeg har en fantastisk viljestyrke, men fordi jeg unner meg selv de tingene jeg har lyst på når jeg har lyst på det.

Resultatet av det er at jeg sjeldent kaster meg over søtsaker når det først er «lov» lørdagskvelden eller i familieselskapet. Jeg spise kanskje litt smågodt på onsdag, da jeg hadde lyst på det.

 

6. Aktivitet.

Å ikke ta med dette punktet ville hvert dårlig gjort, for det er ikke til å stikke under en stol at jeg er veldig glad i å være i bevegelse. Om ikke jeg trener så er det svært sjeldent (heller aldri) at det går en hel dag uten at jeg går en tur, leker med Vilde på lekeplassen eller gjør noe annet aktivt.
Er jeg sliten så er det dette som gir meg overskudd, ikke sofaen.

 

7. Jeg elsker å lage mat!

Og jeg er ikke i tvil om at meste parten av æren ligger her. Jeg elsker å lage mat fra bunn, med gode råvarer. Det gjør meg rett og slett glad og jeg kjenner virkelig forskjell på energi og hummør hvis jeg av ulike årsaker ikke spiser like bra i perioder.

 

8.

Jeg er aktiv hele året

Også i feriene. Grunnene til dette er:

– At når jeg har fri har jeg mer tid til å trene og dette er noe jeg finner stor glede i.

– Trening er ferskvare!

– Det er lettere å komme tilbake til de gode hverdagsrutnine etter ferien.

 

9. Jeg legger meg før klokka 23.

Ikke undervurder helseeffektene av nok søvn! Jeg har så klart perioder i livet hvor jeg faller ut av runtinene mine, og for lite søvn er nok det jeg føler mest på!

 

10. I min hverdag er det ingen «mandager»

I den forstand at hvis jeg først går på en «smell» så venter jeg ikke til mandag med å ta fatt på den gode vanene igjen. De er der hele tiden. Et dårlig valg ødelegger for tre gode, og er det noe jeg virkelig ikke gidder å kaste bort energi på så er det dårlig samvittighet!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

26. juni 2017 | Personlig Trener Desiree Andersen