Slik har jeg gogget meg tilbake i form

5. juli 2016 | Løpeskolen

Nei, jeg har ikke skrevet feil, selv om det er noe jeg ofte gjør (dysleksi).

Løping er tungt, det er ensforming, og jeg kan godt forstå at om ikke man har en OK løpsform, så er det vanskelig å nyte joggeturen eller glede seg over skog og natur. Man har nok med å sette den ene foten forran den andre. Sånn hadde i allefall jeg det helt til jeg oppdaget «gogging».

Vi er nemlig veldig opptatt av hvor mye treningsutbytte vi kan få ut av korte økter. Og det forstår man jo, vi har ikke veldig mye tid til trening! Men korte økter krever høy intensitet! Og er man i dårlig form er ikke det nødvendigvis en positiv opplevelse. Er det ikke da deilig å vite at du kan kose deg på joggetur, stoppe opp, ta innover deg naturen, ta pauser og allikevel komme i like god form som de som trener blod harde intervaller? For det kan du faktisk!

 


La oss se på fordelene ved denne formen for trening først.

  • Kondisjonstrening ved lav til middels intensitet forbedrer kroppens evne til å forbrenne både fett og karbohydrater.

 

  • Lengre økter med lav/moderat intensitet gir økt kondisjon akkurat som korte intervall økter. Er målet å blir best mulig er en kombinasjon av disse å anbefale, er målet å holde seg i form? Velg det du trives med.  

 

  • Trening ved lav intensitet gir en mulighet til å fokusere på riktig teknikk.

 

  • Du drar fremdeles glede av alle andre treningseffekter ved løping som at det styrker rumpe, lår og core. Gir bedre koordinasjon. Motvirker benskjørhet, hjelper på blodtrykket, forebygger en rekke livsstil sykdommer og så klart gir en deilig endorfinrus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 


Hvordan gogger man da?

Det jeg kaller gogging er rett og slett langkjøring. Eller økter med lav intensitet som er 60 -90  eller 120 minutter lange, alt etter som. Øktene utføres ved så lav intensitet at du kan snakke mens du jogger. Derav mitt navn gogging, da jeg ofte må veksle mellom å gå raskt og jogge på disse øktene. 

Jeg har ikke mye tid i hverdagen min, men det er disse løpeturene (om man kan kalle dem det) som er balsam for sjelen. De skal også ha æren for at både løpelyst, løpeglede og løpeform har kommet tilbake!  Pleier du å gå søndagstur? Hva med å gogge den neste gang?

Personlig setter jeg meg en tid. La oss si 90 minutter, og sier til meg selv at jeg skal gogge denne tiden. Distanse er ikke så viktig. Den vil varier utifra form. Litt småsvette på pannen skal man ha, men altså ikke noe særlig puls. Prate tempo.

Noen bilder fra min siste goggetur. Tror du gogging kan være noe for deg?

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

 

 

 


5. juli 2016 | Løpeskolen

Kommentarer (9)

  1. Dette innlegget gjorde meg skikkelig glad :-)) Tror faktisk jeg er en «gogger» 🙂 Og nå kan jeg ha god samvittighet istedenfor å bli skuffet over at jeg ikke løper fortere…. Tusen takk for en fin og inspirerende blogg 🙂

  2. Smiley: Så hyggelig 🙂 Dette er en utrolig deilig og givende form for trening 🙂

  3. Nå ble jeg glad! Godt å se at det ikke bare er meg. Jeg er nemlig også en gogger 😀

  4. Hei Desiree. Veldig inspirerende blogg du har, tusen takk for masse bra tips. Lurer på hva du tenker om man må/bør spise frokost før en morgenøkt? Tenker da på en liten løpetur og litt styrke. Prøver å kvitte meg med de siste babykiloene før bryllupet mitt i september..

  5. Kristin: personlig spiser jeg ikke noe. Jeg er ikke sulten så tidlig som jeg trener og har god energi 🙂 for andre holder det kanskje med et eple, så mat etter trening, mens noen må gjøre omvendt- mat først og snack etterpå ??

  6. Dette innlegget likte jeg godt. Jeg har begynt å trene litt med kettlebells, så jeg lurte på om du hadde noen tips til noen gode øvelser for mage? 🙂

Comments are closed.