Slik forbrenner du flest kalorier

5. januar 2016 | Trening

Nå tenker jeg du ble nyskjerrig.

Denne treningsformen aktiverer 80% av musklene i kroppen noe som gjør den til et lite kalorisluk.

Kan du gjette hva det er?

 

I dag hadde jeg nemlig tenkt å slå et lite slag for en veldig undervurdert treningsform – romaskin.

En ting er at du forbrenner mye kalorier på dette apparatet, like viktig er det at her har du en treningsform som utfordrer hele kroppen og styrker spesielt overkropp, armer og core.

At denne treningsformen er også skånsom for knær, ankler, hofter og rygg. Så om ikke du liker å løpe eller du ikke kan pga skader eler ondter – her har du løsningen.

 

Å ro er tungt, men jeg har en genial intervall som gjør det hele litt mer motiverende. Den skal jeg så klart dele med dere i dag, men først LITT teknikk.

 

 

 • Starter draget så langt inn mot romaskinen du klarer uten å krumme ryggen for mye.

 •  Stram opp kroppen, trekk i håndtaket og strekk ut til bena er helt rette og håndtaket berører nedre del av brystet.
 • Her lever du deg LITT bakover.

 • Mest effektivt ror du hvis du klarer å strekke ut armene, FØR du bøyer bena tilbake til utgangsposisjon, men denne teknikken er det mange som må jobbe litt med å få inn, så ikke stress med det.

Jeg har filmet det i rolig tempo her.

Det var teknikken, så var det intervallen.

 

Jeg starter med å ro moderat tempo i 4 minutter.

Det vil si mellom 20-25 S/m

 

Deretter kjører jeg 8 intervaller av 20 sekunder med 10 sekunders pause. Dette blir totalt 4 minutter full guffe.

Nye  4 minutter i moderat tempo.

Nye runder med intervaller 20/10 * 8 og tilslutt nye 4 minutter i moderat tempo.

 

Jeg vil ikke anbefale en nybegynner å ro noe særlig fortere enn 28-34 s/m

Trenger du større utfordring så øk heller belastningen på romaskinen så det blir tyngre å dra. 


2 programmer å teste:

 


30/30


10 min rolig oppvarming


30 sek 

så fort du kan


30 sek 

hvile


Gjenta 5 ganger

 


2 minutter Coreøvelse


30 sek 

så fort du kan


30 sek 

hvile


Gjenta 5 ganger

 


2 minutter Coreøvelse


30 sek 

så fort du kan


30 sek 

hvile


Gjenta 5 ganger

 


Pyramide


1 min ro


1 min hvile

 


2 min ro


1 min hvile

 


3 min ro


1,5 min hvile

 


4 min ro


2 min hvile


Osv

 

 

 

 

Hva synes du om å ro?

 

Desiree

 


5. januar 2016 | Trening

Kommentarer (16)

 1. Supert med roprogram. Jeg bruker å ro innimellom men har ikke funnet noen god «oppskrift» på program før. Dette skal prøves ut snarest

 2. Dette var et fint innlegg, jeg prøvde å ro idag tidlig og fikk vondt i ryggen etter kort tid. Men tror nok etter å ha sett videon her at jeg må trene litt mer på teknikken, så blir det bedre neste gang. 🙂

 3. Romaskinen er helt gull den. Men er det ikke lurt å avslutte ei treningsøkt på den? » etterbrenning» er jo kjekt for oss som vil ned i vekt 🙂

 4. Det var veldig rotete satt opp på 2 programmer som må testes? Hva hørte til hva? Og hvordan coreøvelse?

 5. Anonym: Syntes du? 🙂 Det står overskrift over hvert enkelt program. det første heter 30/30 og det andre heter pyramide.Coreøvelse kan du veøge selv. Ligger mange under øvelser på bloggen 🙂

 6. Flott med program som absolutt skal testes! 🙂 Jeg har vanskelig for å finne tid til å komme meg på treningssenter, og har lenge tenkt på å kjøpe meg en romaskin til hjemmebruk, men det er jo en «jungel» av maskiner der ute. Det er uaktuelt å bruke så mye penger på en maskin som de åpenbart beste maskinene koster, men jeg er redd for å kjøpe katta i sekken på de rimeligere modellene. Har du erfaringer du kan dele her tror du?

 7. Jeg har rodd litt fra før, men er langt fra ekspert. Pleier å stille inn på 4 på motstand, hva vil du anbefale til det første intervallprogrammet? 🙂

 8. Hei, jeg liker veldig godt å ro! Pleier bare konkurrere med meg selv lengde/tid, for hver gang, men utviklingen har igrunn stagnert nå. Så gøy ut med 30/30 . Så det skal jeg prøve i morgen. Kjekk blogg du har! Melanie

 9. Romaskinen er gull! Smart tips i kommentarfeltet om å evnt avslutte med roing. Jeg liker veldig godt å bruke ‘fish game’ når treningslysta ikke er så stor, blir god og svett sv noen runder med det. Har du testa? Er det effektivt for kroppen eller bare føles det sånn? 🙂

 10. Bruker roing noen ganger som oppvarming, god trening og kan være tungt av og til.

 11. Supertips! Foretrekker å ro fremfor å jogge på tredemølla, tiden går mye fortere! Roing som trening ble også anbefalt i Birken-magasinet, og det jeg likte der var at de kom med forslag til hastighet for ulike økter. Jeg har synes det har vært vanskelig å vite hvilken hastighet man skal ro i tidligere, og brent meg ut for fort. Skal man holde ut 10 000 m gjelder det å ta det litt roligere 🙂

 12. Som fersking innenfor det å trene på fast basis generelt, har jeg lagt min elsk på romaskinen. Ingen som bruker den i noen stor grad her jeg trener, så den får jeg ofte for meg selv. hihi

 13. Så bra. Er ikke noe fan av løpping enda (prøver men motivasjonen er ikke helt der. Da skal jeg prøve dette istede 🙂

Comments are closed.