Slik får du god løpeteknikk – det er enklere enn du tror!

24. mai 2016 | Løpeskolen


/skrevet i samarbeid med trimtex/

 

Du får 20% på løpetøy fra Trimtex
HER

Noen  av oss liker å løpe for treningens skyld, noen fordi det er en deilig avkobling og noen vil gjerne prestere bedre i et løp. Uansett grunn er teknikk viktig.   God teknikk er ikke bare viktig for å kunne komme seg fortere fra A til Å, det gjør løpingen lettere og mindre belastende for kroppen. Opplever du smerter i skinnlegg, knær, rygg eller skuldre ved løping kan det være lurt å ta en titt på teknikken.

 God løpeteknikk er ikke vanskelig, men kanskje noe de fleste av oss må øve litt på. Folk flest løper nemelig på samme måte som man går.  Hælen først, langt foran kroppen. I stede for å føre deg fort fremover vil denne teknikken bremse deg, og gi større støt/belastning på ankler, legg, knær og rygg. Ikke heldig. 

Her kommer noen enkle tips til hvordan du får bedre teknikk, slik at du kan løpe fortere, lengre, mer avslappet og med mindre skaderisiko.

 


 1. Armbruk


  Hold armene i 90 graders vinkel i albueleddet og la armene pendle frem og tilbake langs kroppen. Det er ikke nødvendig med store armbevegelser. 

 2. Utnytt tyngdekraften


  Når du løper skal du utnytte tyngdekraften ved å la kroppen ha et kontrollert fall forover. Still deg opp og flytt vekten din frem på foten. Kjenn da hvordan kroppen din blir «dratt» fremover.  Dette vil gjøre det lettere å lande naturlig på forfot/mellomfot og gi deg mer fart fremover

 3. Steget starter i hofta


  Foten skal gå i en sirkulær bevegelse, nesten som et hjul. Får du til dette vil alt gå lettere, og du får bedre flyt i løpingen.

Løpeteknikk må trenes på. Mitt beste råd er å ha en løpeøkt i uka hvor fokus er på teknikk. Er du usikker er bakkeintervaller supert for å lære god teknikk. I en bakken vil du på naturlig vis måtte lande på forfot, løfte knærne og jobbe med sirkulær fot. Tips 😉


Følg Trimmtex på Facebook
HER

 for flere treningstips, spennende idrettsprofiler og ikke minst flott treningstøy!

 


Smil


Desiree 

 

 


24. mai 2016 | Løpeskolen

Kommentarer (5)

 1. Hei! Et raskt spørsmål. Jeg er med på 5kg ned på 4uker. Sendte deg skjema på fredag med en annen Mail adresse enn den jeg meldte meg på kurset med. Har det noe å si? Eller vil du at jeg skal sende fra samme Mail?

 2. Oi, har aldri en gang tenkt over at det er mer gunstig å lande på mid/forfot, har alltid tenkt meg at det er sikkert lurt å «rulle» gjennom hele fotbladet, så dette skal jammen prøves neste gang! 😀 skal tro om løpinga går noe lettere da, haha

 3. Hei,Løpetøyet fra trimtex ser supert ut! Men jeg er usikker på størrelsen min. Jeg er 169 høy og har samme kroppsbygning som deg. Hvilken str bruker du? Kanskje det kan hjelpe meg å velge riktig 🙂

 4. Aud: jeg har S, men kunne nok hatt XS. Liker bare at det sitter litt løst. Er 160 🙂

Comments are closed.