SLIK FANT JEG UT AT JEG VAR GRAVID | legen sa nei…. jeg sa jo!

14. juli 2018 | Sprekere Mamma & Baby

En av de kuleste funksjonene med Facebook er at du hver dag blir presentert med dine egne minner. Og i disse dager minner Facebook meg på sist års norgesferie.

Tre uker i disse omgivelsene!

Vel hjemme fra opplevelser ved fjell og sjø satte vi kursen mot Danmark, og etter fire uker på farten krasjlandet i hjemme på Tjøme.

Det var ikke sånn at vi gikk gikk aktivt inn for bli gravide. Mer sånn det som skjer det skjer. Så i ettertid har jeg altså ikke noen forklaring på hvorfor jeg valgte å ta en graviditetstest denne dagen. Testen hadde ligget i skuffen på badet så lenge at jeg vurderte å kaste den, men så tok jeg den i stede. Jeg skulle tross alt på do. Simple as that.

Derfor var det heller ikke noen overraskelse. En stek = negativ.

Jeg vet altså ikke hvorfor jeg tok testen, det var helt tilfeldig. Helt tilfeldig var det også at jeg ikke fikk kastet testen med en gang. Frøya maste om tur, så testen ble lagt på badet og glemt.

Test tilfeldigvis tatt, tilfeldigvis glemt og et par timer senere da jeg igjen kom inn på badet fikk jeg tilfeldigvis kastet ett blikk ned på den før den seilte ned i søppelkasse.

Jeg husker at verden min stoppet opp!

To streker!?

Der det for noen timer siden var en klar og tydelig strek var det nå to! En så klar som dagen var lang og en så svak at du knapt nok kunne se den! To streker = positiv!

Jeg husker ikke telefonsamtalen jeg tok til Daniel, men jeg husker at jeg sikkert ringte tyve ganger før han tok telefonen. Han trodde sikkert at noen hadde død, så da jeg endelig fikk fatt i ham var vel en potensiell graviditet peanutts i forhold.

Dagen etter satt jeg på legekontoret og gjenfortalte historien om graviditetstesten. Ny test ble tatt – negativ! Og legen hadde aldri opplevd at testen viste feil. Men ga jeg meg ikke og fikk tatt en blodprøve i tillegg.

Dagen var fredag og svaret ville vi ikke få før mandag. Det var en lang helg…

Mandag ringte legen og kunne litt forundret informere oss om at jo – vi var gravide. Men det var så tidlig i svangerskapet at det knapt nok ble registrert på blodprøve!

-Har du noen sympotomer? Sliten, kvalm?

Jeg husker at jeg smålo av spørsmålet. For med Vilde var jeg dårlig i nøyaktig en dag!

-Nei, svarte jeg.

Dagen etter ble jeg dårlig og var det i fire «flotte» måneder… Resten er historie 😉

Verdens beste tilfeldighet!

 

 

14. juli 2018 | Sprekere Mamma & Baby