Slik blir du kvitt en oppblåst mage

30. oktober 2015 | Kropp

Oppblåste mager er vel noe de fleste av oss opplever fra tid til annen. Årsaken kan være mange. Stress, lite søvn, that time of month, dårlig fordøyelse, mye kunstig sukker og tilsettningstoffer. Noen reagerer også negativt på enkelt matvarer, uten at man trenger å ha en allergi eller alvorlig intolleranse av den grunn.

Uansett grunn, irriterende og ubehagli kan det være.

Derfor skal vi se på noen ting som kan hjelpe.


Jeg kunne så klart sagt stress mindre, sov bedre og spis regelmessig. Det er et fint sted å begynne, men det er ikke alltid så lett. SÅ, noen små triks fra meg til deg.


1. Start dagen med en kopp varmt vann med sitron .

Dette har hvert en trend lenge. Den varme vannet gir fordøyelses-systemet ditt en myk start på dagen. Har du først fått vondt i magen vil denne varme drikken også virke lindrende.

 


2. Kutt litt ned på kornproduktene.

Hånden opp de som har kuttet ut hvetemel i en periode for så å begynne å spise det igjen! Personlig havnet jeg på legevakten etter å ha spise min første bensinstasjonbolle på tre år! Hva putter de i dem?

Om du synes det er veldig drastiskt å kutte ut alt av kornprodukter, prøv en periode å styre unne hvetemel og lyse meltyper. kanskje du kan kutte ut mel, og kun bruke korn og kornprodukter?

 


3. Anti Bloat Smoothie.

Denne smoothien har veldig god effekt på meg.


Til en person:

1/2 stor banan

1 dl lett kokosmelk

1/2 agurk

1 cm ingefær

Saften av 1/2 lime


Valgfritt: 1 ss eplecider eddik


Hvorfor funker den?

Både kokos og banan inneholder store mengder kalium. Kalium regulerer sodium nivåene i kroppen, og forhindrer dermed opphopning av vann i kroppen. For mye sodium er ofte en av hovedårsakene til oppblåsthet.

Ingefær er kjent som et anti inflamatorisk krydder. Det virker også avslappende på fordøyelsen.


Eplecider eddik 

gjør svært lite for smaken på denne smoothien, tvert om, men her har vi noe som virkelig sparker! Så om målet ditt er å redusere en veldig oppblåst mage – don’t skip it!

 

 


4. Styr unna tukkerfri tyggis og pastiller.

Du visste kanskje ikke at flere sukkerfri produkter inneholder alkoholer som gjør deg mer oppblåst?

 


5. Drikk mer vann

Vann er kjempe bra for fordøyelsen og hjelper til med å skylle ulumskheter fortere ut av systemet.

 


6. Spis fiber.

Men jeg sa jo akkuart at du skulle kutte ned på korn?!? 

Fiber finner du også i frukt, grønnsaker og bær.


7. Beveg deg

I min verden kan bevegelse kurrere alt! Haha. Men seriøst. Kroppen fungerer ikke som den skal når du ikke beveger deg. Igjen tilbake til dette fantastiske fordøyelsessystemet. Det fungerer så mye bedre når du er aktiv!

 


Fant du noen nyttige tips?

 

Smil

 

Desiree

 


 

 


30. oktober 2015 | Kropp

Kommentarer (4)

  1. Her var det mange fantastiske tips! Jeg merka de siste dagene før konkurranse var jeg veldig oppblåst, men ved å ligge rett ut og slappe av så hjalp det de siste dagen før jeg skulle på scenen. hehe 🙂 Man kan jo ikke ligge slik rett ut til hver tid, så da vil nok disse tipsene fungere bra! 😀

  2. Jeg må bare si at du er utrolig flink Desiree! Bloggen din er en utrolig inspirasjon med litt av alt – virkelig det man trenger i oppstartfasen og videre. Elsker variasjonen i oppskriftene dine og at du ikke er dømmende på noen som helst måte – bloggen blir på en måte et fristed der man kan lese og bli kjent med så utrolig mye!Selv har jeg masse oppblåst mage og har søkt her og der etter oppskrifter som kan hjelpe på det – og her kom det 😀

  3. Hei! Tusen takk for mange gode tips, disse skal jeg pørve!Jeg sliter mye med oppblåst mage. Jeg lager brød selv av 750 g forskjellige mel (bruker mye sammalt spelt og sammalt hvete, gjerne 50/50)+vann og gjær. Å kutte ut brød vil være veldig vanskelig for meg. Du skriver at man bør kutte ut hvete og lyse meltyper. Er siktet spelt mel å regne som lyst mel en bør unngå? Mener å ha lest at spelt er mye bedre for magen, da det er lettere fordøyelig..? Har du forslag til et brød som er bedre for magen ? Er ganske kresen når det kommer til korn og nøtter..Håper på svar!! Er så lei denne magen min nå.. :/

Comments are closed.