Slanking; disse 3 punktene er ALLE enige om!

16. september 2016 | Ernæring

Jeg var nok ikke den eneste som satt og humret og lo litt over Folkeopplysningen denne uken, men også med en liten rynke mellom brynene fra tid til annen. For de som ikke så episoden kan jeg si at de tok «for seg» et utvalg slanke eksperter, dietter og produkter på markede. Og avslørte så klart det hele som lureri!

Dette er jo en bransje jeg selv er en del av. Jeg er en del av den fordi jeg elsker å jobbe med mennesker, og fordi jeg har en stor lidenskap for sunn mat, trening og bevegelse. Og selv om det ble dratt frem noen skrekk eksempler i Folkeopplysningen kan jeg ikke annet enn å tro at det er flere som meg der ute, enn de som prøver å sko seg på andre utfordringer. Naivt? Kanskje.

Det morsomme med episoden var gjennomgang av ulike typer dietter, resultater og resultater på sikt. For min del gjorde det ikke annet enn å bekrefte, men jeg synes det er flott at dette blir løftet fram i lyset på en måte som de fleste av oss kan forstå! Jeg startet jo i min tid denne bloggen fordi jeg i en jungel av lavkarbo, rawfood, vegan og paelo, ønsket å vise at sunn mat er ENKELT! For det er det!

Men tilbake til dagens tema. For om man nå skal prøve å finne noen holdepunkter som ALLE kan være enige om, både Folkeopplysningen, Berit Nordstrand, Atkins, Rode, lavkabo, høykarbo, lavt fett, osv, osv. Hva FUNKER, og hva er utfordringen?

Dieting


Licensed from:
kentoh

/
yayimages.com


 


1. For å gå ned i vekt MÅ du ligge i et kaloriunderskudd.

Du må altså spise mindre og/eller bevege deg mer.


2. Et stabilt blodsukker er gunstig for både helsen og vektreduksjon.

Et stabilt blodsukker kan du få av å kutte ut karbohydrater, men du kan også oppnå det ved å spise masse grønnsaker, kjøtt, fisk, fugel, nøtter, frø, egg, grove kornprodukter og meieriprodukter.


3. Det vanskeligste med slanking er faktisk å holde vekten. 

Og her kommer man til min, og mange andres filosofi.
Du må finne den livsstil som passer deg!


 

For noen er det å følge Berit Nordstrand sine råd, for andre er det LcHf, for deg er det kanskje noe helt annet som funker. Det er ofte en prosess som handler om å prøve å feile litt i starten. Og det er nok grunnen til at så få klarer det. Man har gått ned de kiloene man skal, så skal man tilbake til «hverdagen». Noen kilo kommer på igjen, også blir det en evig dans mellom slanking og hverdag, uten å finne en ny middelvei. Tilslutt gir man opp.


Jeg har så klart mine egne meninger om hva et godt kosthold er, men liker ofte å snakke om hva du skal spise MER av, ikke mindre. Men i dag vil jeg faktisk si litt om de tingene som du burde styre unna når du ønsker å gå ned eller holde vekten. De færreste av oss blir tykk av vanlig mat

.


Man blir tykkere av:

 

 • for mye sukker 
 • for lite proteiner i kosten
 • halvfabrikat
 • raske karbohydrater
 • dårlige fettkilder
 • for lite vitaminer
 • for mange kalorier
 • svingende blodsukker
 • lite aktivitet
 • dårlig væskebalanse


Dette tror jeg også de fleste er enige med meg i!

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 

 


16. september 2016 | Ernæring

Kommentarer (15)

 1. Punkt 4 som de fleste begynner å bli enige om: Man skal glede seg over mat. Jo mindre man gleder seg over maten, jo mer problematisk blir det…

 2. Siri: Nei, men de er heldigvis enige om hvilke som er bra 🙂 Fisk og planter – så da kan man jo velge å holde seg til dem om man er usikker 😉

 3. Bra innlegg 🙂 Jeg spiser mye frossen grønnsaker fra butikken. Er dette mindre sunt enn ferske grønnsaker? 🙂 )

 4. Jeg må bare si at jeg har to forbilder: Deg, og Helene Ragnhild! Dere er så inspirerende. Om ikke jeg leser bloggene ders hver dag, så er dere også mine to favoritter på snapchat! Selv kan jeg mye om kosthold og ernæring. Likevel, har dere alltid noe å lære meg. Jeg elsker det! 🙂

 5. Vel talt, Desiree! Jeg må innrømme at selv om Folkeopplysningen var litt underholdende, så ble jeg psyket ut også. Det som sitter igjen i hodet er at det nesten er umulig å holde en lavere vekt, ergo er det meningsløst å leve sunnere, samt at det ikke var så farlig å være litt overvektig. Ikke helt sikker på om det var det de ønsket å formidle, men det var det hodet mitt lagret. Hmmm.Fortsetter å følge deg isteden, jeg, du inspirerer og har en sunn tilnærming til vekt og helse. Keep ut the good work! 🙂

 6. Thea: Grovt brød, hele born, grønnsaker, bær, frukt med mye vann i, fullkornspasta, havregryn, osv, osv 🙂

Comments are closed.