Markløft

Hva skjedde da jeg ikke trente på 14 dager?!?

14. februar 2017 | Kropp

Først så innbilte jeg meg at det er en uke siden jeg hadde siste treningsøkt, men etter å ha tenkt meg litt nøyere om så er det i morgen fjorten dager siden jeg var på LEVEL sist! Nå skal det sies at det mellom da og nå er en helg med nesten 50 km på bortover ski og ufrivillig skogstur på nesten fire timer, but still…

Jeg tenker at dette er en gylden anledning til å ta opp et spørsmål jeg får ofte! I perioder av livet så er det nemlig sånn at man ikke alltid får trent, eller at man faller ut av rutinen sin. Kanskje man blir syk, kanskje man blir skadet, kanskje er det andre som må prioriteres litt eller kanskje du har en hektisk periode på jobben. I mitt tilfelle var det alle punktene!

Markløft
Bilde; Monsterfoto

Spørsmålet får jeg oftest får er om man må spise mindre når man ikke får trent. Jo og nei!

Om du trener for å gå ned i vekt er det ganske stor sjanse for at du også har gjort en del endringer i kostholdet ditt for å spise sunnere og innta færre kalorier enn du forbruker. Riktig? Du ligger allerede i et kaloriunderskudd, og det er ikke bra å spise alt for få kalorier. Det kan ofte lage mer krøll og bøll! Spis som du pleier! Kanskje du går litt saktere ned i vekt i denne perioden, men det er ikke sikkert.

Hva med meg som ikke ligger i kaloriunderskudd? Vel, jeg gjør ingen beviste endringer i kostholdet når jeg ikke får trent, men jeg merker jo at jeg er mindre sulten – fordi kroppen ikke bruker like mye energi. Også spiser jeg deretter. Jeg får litt mindre lyst på godis og raske karbohydrater når jeg ikke trener – og det er jo ikke så farlig 😉

Sukkerfri sjokolade mouse

Hva med formen?

Vel, en uke uten trening kan ofte være bra. Mange føler at de har mer overskudd, lyst, motivasjon og energi når de da kommer tilbake på trening, og presterer kanskje bedre enn før oppholdet.

Men når det er to uker eller mer begynner kurven å svinge motsatt vei – særlig på kondisjons fronten! Og jo bedre form du er i, jo fortere faller denne kurven! Mye avhenger også av hvor fysisk aktiv du har vært, selv om du ikke har trent! Jeg kjenner at det nok blir tungt å komme på trening i dag, men jeg har jo gått tur med Frøya hver dag, jeg har filmet styrkeøvelser til bloggen, vært på ski, osv, osv.

Trening er ferskvare – sånn er det bare! 

Hva med vekten da?

Dette er kanskje bekymrings punkt nummer en for mange!

Vel, noen opplever jo at tallet på vekten går ned når man får et lite treningsopphold! Why?!

Dette har vi snakket om før. Tallet på vekten er bare et tall. Den sier svært lite om hvordan din kropp ser ut eller er satt sammen, og forklaringen kan være så enkelt at du pleier å drikken en liten vann når du trener, men nå gjør du det ikke. En liter vann veier 1 kilo.

En ting er i alle fall sikkert, og det er at om du spiser som du pleier så legger du ikke på deg av en eller to uker uten trening. Med mindre du er topp idrettsutdøver som pleier å trene fem timer hver dag og spiser deretter!

Så hva skjedde da jeg ikke fikk trent på fjorten dager?

Ingen verdens ting! Jeg mistenker at dagens økt blir litt tung, men jeg gleder meg verre enn verst!

Stort Smil

Desiree

14. februar 2017 | Kropp