Hva skjedde med rumpa mi?!

21. november 2017 | Sprekere Mamma & Baby, Trening

Jeg er nok ikke den eneste gravide som har opplevd at stumpen blir mindre i takt med at bumpen blir større 😉

Jeg husker da jeg gikk gravid med Vilde. Jeg har aldri hatt så tynne bein og så flat rumpe som det jeg hadde da. Rett og slett fordi det ble lite styrketrening de siste 2-3 månedene av graviditeten. Denne gangen var jeg ellers innstilt på å ikke gå i samme fella! Men så kom denne kvalmen og satte en ganske effektiv stopper for all trening i over 12 uker!?!

Nå har jeg jo hvert i gang igjen en stund, men jeg skal ærlig innrømme at jeg har prioritert saltimer og kondisjon, rett og slett fordi det er det jeg synes er mest gøy akkurat nå. Helt til jeg i går fikk kastet et sideblikk i speilet!

Jeg skal ikke påstå at dette ikke handler om forfengelighet, for så klart gjør det det, men det handler om så mye mer også. Rumpa bidrar nemlig til flere viktige funksjoner i kroppen. 

Blant annet er en av rumpas funksjoner er å holde deg oppreist og utvikle kraft når du løfter, reiser deg opp og går. Har du en svak i rumpemuskulatur vil ryggen ta i mot mye av den belastningen som egentlig er ment for sete. En sterk rumpe er med andre ord viktig for alle, men særlig for gravide som jo etterhvert får en større vekt foran på kroppen, og dermed en ennå større belastning for ryggen.

I tillegg til dette er rumpa med på å stabilisere bekkenet. Igjen viktig når magen blir større og man kanskje begynner å kjenne på litt ondter i bekken, rygg og knær. Så ja, her må det gjøres noen tiltak.

Tiltak?

Vel, det er egentlig bare en ting å gjøre – styrketrening!

Jeg skal være realistisk. Så om jeg får til en ren benøkt i uka er jeg superfornøyd! For at styrketreningen skal ha best mulig effekt burde man trene samme muskelgruppe to ganger i uka, men om jeg sikter meg inn på en, så er jeg helt sikker på at det nok blir to de aller fleste uker. Og alt er bedre enn ikke noe!

Dagens økt:

Helt til slutt lekte jeg meg litt med noen mini bands. Jeg har laget en liten filmsnutt som jeg deler på Instagram og Facebooksiden min i løpet av dagen!

 

Du finner meg på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

21. november 2017 | Sprekere Mamma & Baby, Trening