Dette skjedde da jeg kuttet ut sukker, melk, korn og stivelse i en uke!

12. august 2017 | Ernæring

Eksperimentet mitt med å teste forskjellige kostholdsretninger fortsetter. Sist uke var det periodisk faste, denne uken var det Paleo. Et levesett som skal basere seg på det de mener er helt naturlig mat, og dermed også utelukker sukker, melk, korn, poteter, prosessert kjøtt og ferdig produkter.

Jeg skal starte med å si at jeg gikk inn i uka med en litt negativ holdning. Jeg liker rett og slett ikke å følge retningslinjer som sier at jeg ikke kan spise den og den typen mat! I min verden er all mat ja mat, og tanken om noe annet gjør meg litt gretten!

Men om man skal ta Paleo i forsvar så utelukker den ikke noen næringsgrupper! Du får både proteiner, fett og karbohydrater og det liker jeg.

 

Så litt om det vi skal se på i dette innlegget:

Hva er paleo?

Hva er formålet med paleo?

Hvem kan det passe for?

Mine erfaringer fra «uka»

Hva er paleo?

Nå har jeg allerede skrevet litt om dette i innlegget, men detter er altså det vi kaller steinalderkost. Et kosthold som skal være tilnærmet det som er genetisk riktig for oss å spise – fra naturens side. Dette er det jo flere retninger som påstår, men dette er paleo i korte trekk.

 

Hva er formålet med paleo?

Målet er å spise den maten som er naturlig for kroppen og dermed oppnå en bedre helse

 

Hvem kan det passe for?

Jeg tenker at dette er flott for alle som er glad i skikkelig mat, laget fra bunn. Som kanskje opplever litt diffuse helseplager som treg fordøyelse, oppblåst mage, tretthet og uren hud.

 

Mine erfaringer fra «uka»

Jeg er sikkelig glad i meieriprodukter, og smør, gresk yoghurt, melk, fløte og protein pulver av melkeprotein er en del av mitt daglige kosthold. Jeg spiser i utgangspunktet ikke mye ferdig mat, prosessert kjøtt eller sukker, ikke så mye potet heller, men litt korn og en pose smågodt i ny og ne det er ikke uvanlig.

Så ikke den store forandringen, men nok til at jeg syntes det var vanskelig. Sånn i ettertid ser jeg at det nok handlet mest om min egen innstilling 😉

Smør ble erstattet av kokosolje og raps, melk ble erstattet med havremelk og proteinpulver i smoothien ble erstattet av egg. Ingen grunn til å bli irritert altså!

Men opplevde jeg noen forandringer rent fysisk?

Utdannelsen min forteller meg at et kosthold som ikke har stor overvekt av meieriprodukter, korn, sukker og stivelse kan ha mange positive effekter på helsen.

Bedre fordøyelse, mindre oppblåsthet, mer energi og renere hud er effekter mange kjenner på allerede etter 1-2 uker. Dette er også grunnen til at alle mine online programmer ofte inneholder en uke med litt mindre av disse tingene.

Brød uten korn

Opplevde jeg det selv denne uka?

Tjaaaa, hvis jeg vender godsiden til så har jeg ikke fått noen kviser denne uka selv om jeg er i den hormonelle fasen av måneden… Jeg spiser i utgangspunktet nokså sunt og variert, så jeg kan ikke påstå at jeg har merket noen forskjell på fordøyelse eller energi.

Men denne uka har helt klart vært en viktig påminnelse for meg! Både i forhold til hvordan ens egen holdning påvirker opplevelsen og resultatet, og at jeg strengt talt ikke vil ha vondt av å bytte noen av mine daglige meieriprodukter med plantebaserte alternativer!

 

Følg meg gjerne uka mi på Instagram og Snapchat  (desireeandersen). Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

12. august 2017 | Ernæring

Kommentarer (2)

Comments are closed.