Desiree Andersen

Skikkelig lei alt tullet!

10. november 2016 | Jul

For snart fire år siden startet jeg denne bloggen fordi jeg ønsket å skrive en blogg om vanlig sunn mat, tilgjengli trening og gode valgmuligheter for de som kanskje ikke er så interessert i sixpack, maksløft i benk, flexfriday og mat med masse fremmedord.

Jeg ville dele litt av min sunne hverdag, som per min definisjon er ganske så normal. Vi er aktive, jeg trener litt, vi lager maten vår fra bunn av, styrer unna unødvendig sukker, spiser mye grønt, koser oss når det er naturlig og det er faktisk det som skal til – for folk flest.

I det store og det hele føler jeg at jeg har lykkes med det.

Har jeg ikke?

 

Men det detter stadig inn spørsmål i innboksen min om hvorfor man ikke burde spise det, hvorfor jeg sier at bananer er sunt, men det og det ukebladet skriver at bananer må man ikke finne på å spise, hvorfor har jeg noen oppskrifter som er lavkarbo, selv om jeg ikke er «pro» lavkarbo, hvorfor er det 1 ss sukker i den oppskriften da blir det jo ikke sukkerfritt, mener jeg virkelig at man kan spise brød?!? Jeg kunne fortsatt i det uendelige! Og av og til blir jeg skikkelig lei!


Når ble mat så komplisert?

 

Jeg aner ikke, for i min verden er det veldig enkelt!


Man blir ikke syk og man blir ikke overvektig av vanlig mat!

For de aller fleste av oss er det så enkelt som at du burde bevege deg litt mer i hverdagen din, legge inn en solid treningsøkt 2-3 ganger i uka, spise mer frukt og grønt + begrense godis og kaker til en dag i uka. Vi trenger ikke splittprogrammer, pre workouts, raw food, proteinpulver, lchf eller intervalløkter hvor du svetter blod.


God helse, positiv energi og en kropp du er glad både på innsiden og utsiden krever ikke masse rare fremmedord og total renovering av hverdagen. Det krever:


 • Riktige proteiner

   : kylling, kalkun, skalldyr, mager fisk, egg, cottage cheese. linsjer, bønner, qinoa, mager kesam, gresk yoghurt og lette meieriprodukter.

 • Sunne fettsyrer

  : nøtter, frø, oliven, planteoljer, cocosa, avokado, chiafrø og fet fisk.

 • Grønnsaker og bær som gir liten blodsukkerstigning

  : Blomkål, brokoli, paprika, agurk, salat, fenikel, løk, tomat og spirer.

 • En kropp i bevegelse

 • Litt kos når det trengs

 


Man blir ikke syk, og man blir ikke overvektig av vanlig mat! Basta!

 


Desiree


10. november 2016 | Jul

Kommentarer (15)

 1. Hei, flott at du tar opp dette. Det er derfor jeg elsker din blogg! Fortsett som du gjør :-). Hilsen fra Kristin

 2. Så sant så sant!Takk for at du sier det akkurat slik det er og for mange inspirerende oppskrifter og trenings tips.

 3. Så enig med deg, og så skjønner jeg godt at du blir møkklei!Men stå på! Du er en uhyre viktig stemme i denne galskapens verden som kosthold og trening har blitt til!

 4. Du er så inspirerende og jeg er så glad for at du valgte å lage denne bloggen. Det er såå kjekt å sitte og bla nedover forskjellige oppskrifter og treningsøkter. Og så er det gøy at selv om du er «supersterk» så klarer også jeg å gjøre en del av øvelsene du gjør. Det er motiverende. I perioder der jeg ikke har fått trent på en stund er det ikke så vanskelig å komme tilbake lenger – jeg har jo lange lister med gøye økter jeg har funnet her og gleder meg til å prøve. Og i motsetning til en del andre kostholdsblogger har dine innlegg aldri fått meg til å føle meg usikker eller ukomfortabel i kroppen min. Det betyr mye. Tusen takk.Hadde forresten blitt superglad hvis du kunne laget noen oppskrifter uten animalske produkter. Jeg klarer helt fint å bytte ut melk med soyamelk, kylling med linser osv selv men det hadde vært kult om det hadde vært oppskrifter som alt var kjøttfri.Stå på 🙂

 5. Jeg er fast leser av din blogg og synes du uttrykker et meget fint forhold til en sunn livsstil. Jeg er helt enig i at det er enkelt, spesielt for oss som har flere års kunskap om kosthold. Av de jeg treffer er det ofte to problemområder som setter stopp for en sunn livsstil. For det første er det inaktivitet. Folk flest rører seg alt for lite. Et annet problem er utrolig nok at mange er kresne og har dårlige matlagningskunskaper (overraskende for meg iaf). Det er så mange som ikke liker å kjøpe nye ting fordi de ikke liker det eller fordi de ikke vet hva de skal gjøre med det. Flere jeg kjenner hopper heller over et måltid, om de synes det ikke smaker godt. Da smyger sulten seg utover dagen og redningen blir kjeks, kaker, boller og u name it. Jeg prøver også å legge trykk på at all mat ikke trenger å smake godt HELE tiden. Vi tåler å spise mat som er mindre godt i blant og kan da kose oss ekstra med mat som er mer festlig til andre måltider. Vi er blitt så utrolig bortskjemte i dag og velger altfor lett bort mat som ikke appellerer til oss smaksmessig. Til tross for kunskap om hvor sunt det er. Beklager langt innlegg men jeg brenner også for samme tema 😉

 6. Så enkelt, men noen ganger så vanskelig!Så skal man ikke glemme at det er mange tilstander som gir vektøkning og sykdom selv ved normalt matinntak. Man vet ikke alltid om det. Som problem med stoffskifte, insulinresistens, metabolsk syndrom.

Comments are closed.