Sjokoladeterte med hasselnøttbund; fri for sukker, egg og gluten

19. oktober 2016 | Godis og kaker

Alle som følger meg på snap har fått med seg at denne damen ligger en liiiiiten smule etter skjema i dag. Så uten videre introduksjon:

 


Til en springform på 22 cm trenger du:


Til bund:

400 gram hasselnøttkjerner

10 dadler

0,5 dl kokende vann

 


Slik gjør du:

  1. Ta stenen ut av dadlene.
  2. Mos dem sammen.
  3. Hell over kokende vann og la det hele stå i 10 minutter
  4. I mens kjører du hasselnøttene til mel med en stavmikser eller blender
  5. Mos så dadlene og vannet til en seig masse.
  6. Rør inn nøttemelet litt og litt
  7. Fordel massen i bunn av en springform. Pass på å få gode kanter på minst 1 cm så du har plass til alt det gode fyllet!
  8. Sett bunn i kjøleskapet

 

 


Sjokoladefyll versjon 1 trenger du:


1 pakke eldorado sukkerfri sjokoladepudding

2,5 dl melk

2 dl fløte


Slik gjør du:

  1. Kok opp sjokoladepuddingen med 2,5 dl melk. Sett til avkjøling
  2. Visp fløten til krem
  3. Bland så sjokoladepuddingen og kremen sammen til en sjokolademouse.
  4. Bre denne over hasselnøttbunnen og sett kaken i kjøleskapet frem til servering

 


Sjokoladefyll versjon 2 trenger du:

2 bokser helfet kokosmelk – avkjølt

2 plater mørk sjokolade

 


Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen over et vannbad
  2. Skrap ut den tykke, stive delen av kokosmelken og bland denne sammen med sjokoladen
  3. Bre denne over hasselnøttbunnen og sett kaken i kjøleskapet i minst 2 timer før servering

Deilig med friske bær og kanskje litt krem til <3

 


Vil du lagre denne oppskriften direkte på mobilen din kan du gjøre dette meg gratisappen Bloglovin 
HER.

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 


19. oktober 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (7)

Comments are closed.