Sjokoladekuler med crisp; søte og sunne

16. august 2015 | Godis og kaker

Hver søndag er jeg innom frukt og grønt butikken i byen. Jeg er og blir dårlig på å planlegge, så ofte står jeg i kø i byens søndagsåpne Coop, men der er utvalget blant grønnsakene heller dårlig, så derfor blir det som oftest to stopp.

I dag falt jeg tilfeldigvis over en pose hel bokhvete, så da måtte det bare bli søndagsgodis! Om du ikke har bokhvete er det ingen grunn til panikk, disse smaker også godt uten!







Du trenger:

10 dadler uten sten

2 ss varmt vann

2,5 dl havregryn

0,5 dl bokhvete (kan sløyfes, evt erstattes med kokosmasse)

3 ss kakao

 

Slik gjør du

 

Kok først opp vann.

Hell vann over bokhveten å la dette stå.

Bland så dadler sammen med 2 ss varmt vann og mos til «syltetøy»

Rør inn kakao før du blander inn havregryn.

Slå vannet av bokhveten og kna dette inn i sjokolademassen

 

Form 8-10 kuler og rull dem i litt koksmasse.

Ferdig!

 

Dette er mekige saker som både smaker og metter lenge. Perfekt til å stoppe skapjakten med når godistrangen melder seg på kveldene!

Nå skal denne jenta trene!

 

Ha en fin søndagskveld.

 

Desiree

 


16. august 2015 | Godis og kaker

Kommentarer (8)

  1. Hei.Skal kokosmassen også stå i bløt? Hvis du bytter ut den med bokhveteMvh Anja Brenna

  2. Hei, disse så gode ut, men så har jeg to spørsmål. Kan jeg bytte ut dadler med svisker, og er det hel bokhvete du bruker og ikke melet? ☺

  3. Disse var veldig gode! Men jeg tror nok jeg brukte mye mer vann for å lage dadler til syltetøy. Har prøvd snacks med dadler før, men dette var første gang det smakte godt 🙂

  4. Hei, dette ser veldig godt ut 🙂 Er det kakao pulver (bakekakao) du bruker? Gleder meg til å lage de 🙂 Ha en fin dag!

Comments are closed.