Etter at jeg la ut frokostkaken tidligere i uken kom det mange ønsker om flere søtsaker uten gluten og laktose. Så i dag har jeg smelt sammen en nydelig sjokoladekake. Uten gluten, laktose, sukker eller egg! Ikke skal den stekes heller. Konsistensen på denne ble helt perfekt så jeg leker allerede med tanken på å lage en sjokoladebund med bringebærmouse! Eller kanskje to lag? Vi får se! I dag er det i allefall sjokolade!
Til bunn trenger du:
Bunn:
200 g glutenfrie cornflakes
50 g mørk sjokolade ( evt uten sukker. Vanlig mørk sjokolade gir 4g tilsatt sukker per kakestykke)
50 g peanøttsmør
4 ss fibersirup clear
1 ts grovt salt
Til sjokoladenlaget trenger du:
1 boks cottage cheese (denne har kun 1,2 g laktose per 100g noe de fleste laktoseintolerante tåler)
1 pk. krem ost naturelle (for laktosefri veg dette)
10 ss fibersirup clear
6 ss bakekakao
50 g mørk sjokolade
8 gelatinplater
Slik gjør du:
Bunn
Smelt sjokoladen på svak varme, peanøttsmør og sirup over vannbad. Hell sjokoladeblandingen oppi en bolle med cornflakes og bland det godt sammen. Tilsett saltet.
Ha bakepapir i bunnen på en form og fordel cornflakesen utover. Sett bunnen i kjøleskapet.
Sjokoladelaget
Bland sammen cottage cheese, kremost, sirup og bakekakao i en stor bolle. Mos dette til en helt glatt masse med en stavmikser.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ti minutter. I mens;
Smelt sjokoladen på lav varme. Når sjokoladen er smeltet har du oppi gelatinplatene. Rør til gelatinen er oppløst.
Nå skal du ha den kalde blandingen oppi den varme – viktig at du ikke gjør omvendt. Rør kraftig til alt er godt blandet.
. Hell blandingen over bunnen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet . Kaken er klar til servering etter 2 timer.
Hvordan jeg har pyntet kaken kan du se på dagens Snapchat. Navnet er Fitfocuse
Stort smil
Desiree
Notater:
#sukkerfri
#glutenfri
#laktosefri
#utenegg
#diamat
#oppskrift
#foodmap
Comments are closed.