Sjokoladekake med sprø cornflakesbunn; Fri for sukker, gluten, laktose og egg

13. april 2016 | Godis og kaker

 

Etter at jeg la ut frokostkaken tidligere i uken kom det mange ønsker om flere søtsaker uten gluten og laktose. Så i dag har jeg smelt sammen en nydelig sjokoladekake. Uten gluten, laktose, sukker eller egg! Ikke skal den stekes heller. Konsistensen på denne ble helt perfekt så jeg leker allerede med tanken på å lage en sjokoladebund med bringebærmouse! Eller kanskje to lag? Vi får se! I dag er det i allefall sjokolade!

 

Til bunn trenger du:

Bunn:
200 g glutenfrie cornflakes 
50 g mørk sjokolade ( evt uten sukker. Vanlig mørk sjokolade gir 4g tilsatt sukker per kakestykke)
50 g peanøttsmør 
4 ss fibersirup clear
1 ts grovt salt

 

Til sjokoladenlaget trenger du:


1 boks cottage cheese (denne har kun 1,2 g laktose per 100g noe de fleste laktoseintolerante tåler)
1 pk. krem ost naturelle (for laktosefri veg dette)
10 ss fibersirup clear
6 ss bakekakao
50 g mørk sjokolade 
8 gelatinplater

 

Slik gjør du:

Bunn

Smelt sjokoladen på svak varme, peanøttsmør og sirup over vannbad. Hell sjokoladeblandingen oppi en  bolle med cornflakes og bland det godt sammen. Tilsett saltet.

Ha bakepapir i bunnen på en form og fordel cornflakesen utover.  Sett bunnen i kjøleskapet.

 

Sjokoladelaget

Bland sammen cottage cheese, kremost, sirup og bakekakao i en stor bolle. Mos dette til en helt glatt masse med en stavmikser.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ti minutter. I mens;

Smelt sjokoladen på lav varme. Når sjokoladen er smeltet har du oppi gelatinplatene. Rør til gelatinen er oppløst.

Nå skal du ha den kalde blandingen oppi den varme – viktig at du ikke gjør omvendt. Rør kraftig til alt er godt blandet.

. Hell blandingen over bunnen og sett kaken til avkjøling i kjøleskapet . Kaken er klar til servering etter 2 timer.

Hvordan jeg har pyntet kaken kan du se på dagens Snapchat. Navnet er Fitfocuse

 

Stort smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#sukkerfri


#glutenfri


#laktosefri


#utenegg


#diamat


#oppskrift


#foodmap


13. april 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (24)

  1. Hei, kan du legge ut en videosnutt av hvordan du gjør det med gelatinplatene? Ender alltid opp med å ødelegge kakeopplevelsen når jeg skal i gang med gelatinplater. OG – vil det være mulig å erstatte fibersirup clear med fibersirup gold? 🙂 Veldig kjekt å følge både blogg og snap! Keep going.

  2. Så bra at den både er fri for gluten, sukker, egg, og laktose! bra god så den også ut ^^

  3. Kan man droppe peanøttsmøret? Har du isåfall forslag til hva man kan bruke istede? #peanøttallergi

  4. Hei! Denne så kjempegod ut, må prøves! 🙂 Er det stort eller vanlig beger med cottage cheese?

  5. Hei!Går det an å bruke mager cotteage cheese?Hvor mange gram er det i den krem oste du brukte?

  6. Jeg prøvde denne. Den ble veldig god på smak, men den hang ikke sammen og ikke ble den særlig sprø heller. Jeg er ikke den beste bakeren så jeg lurer på om du vet hva jeg har klart å gjøre feil.Gleder meg til å teste flere av dine fantastiske oppskrifter fremover 🙂

Comments are closed.