Sjokolade- og cashewnøtt cookies | lavkarbo – sukkerfri – glutenfri

Reklame 18. juni 2021 | Godis og kaker, Kosthold, kropp & helse, Oppskrifter

egen reklame

Over 100 sunne sommer oppskrifter og treningsøkter HER

Jeg vet, jeg vet, det er årets store skolebrød dag, og jeg burde helt klart ha oppdatert bloggen med en ny variant av disse! Men siden bloggen alt har veldig mange varianter av gjærbakst med vaniljekrem blir det altså en cookie oppskrift hos meg i dag. Noe som denne bloggen også har ganske mye av fra før av, når jeg tenker meg om 😉

Men jeg har skumle planer med disse i løpet av sommeren. Jeg tror nemlig de vil være perfekte å bruke i hjemmelagde sandwich is! Og da må oppskriften ut på bloggen først, så kommer iskremen etterhvert.

Nok til 10 cookies:

Ingredienser

 • 0,5 dl koko eller rapsolje
 • 1 romtemperert egg
 • 2 dl cashewnøtter
 • 0,5 dl kokosmasse
 • 0,4 dl sukrin gold
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 klype salt
 • 50 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte

 • Sett stekeovnen på 180 grader.

   

 • Smelt kokosolje og avkjøl.

   

 • Bland sammen alle de våte ingrediensene.

   

 • Blend cashewnøtter og kokosmasse til mel i en blender.

   

 • Rør inn det tørre i det våte til du får en jevn masse.

   

 • Hakk opp sjokoladen og rør inn denne.

   

 • Kle et stekebrett med bakepapir og legg ned klatter med bruk av to spiseskjeer. Bruk eventuelt litt vann på skjeene om deigen er veldig klissete.

   

 • Stekes midt i ovnen i 10-12 minutter.

   

 • La dem avkjøle seg helt.

Jeg er ekstremt glad i kombinasjonen sjokolade og salt, så jeg skal innrømme at jeg ga mine et lite dryss med grovt salt før jeg satt dem i ovnen. Nam!

 

Stort Smil

Desiree

Reklame 18. juni 2021 | Godis og kaker, Kosthold, kropp & helse, Oppskrifter