Planen da jeg sto opp til morningen i dag var å lage sukkerfri SMIL sjokolade. Det er jo tross alt lillelørdag. Men et eller annet sted synes jeg en SMIL skal bestå av lys sjokolade og en litt blankere karamell (altså trenger den litt smør), så jeg gikk for en kombinasjon av mørk sjokolade, karamell og salt i dag. Ikke er dårlig andre valg!
Til 15 konfektbiter brukter jeg:
1,5 dl vikingmelk
1 dl fiber sirup
100 gram mørk sjokolade
Litt grovt salt
Slik gjør du:
- Sett sjokoladeformene dine i frysa
- Kom viktigmelk og sirup i en kjele og kok under omrøring i 12-15 minutter.
- Settes til avkjøling
- Smelt sjokoladen over et vannbad
- Ha først litt i bunn av formen, og smør kantene med fingeren.
- Legg en klatt karamell midt i og strø over litt salt.
- Fyll resten av formen med sjokolade
- Oppbevares i fryser eller kjøleskap
Perfekt til en kopp te eller kaffe i høstmørket!
Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
I morgen skal jeg endelig få vist dere hvordan det gikk med høna!
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Smil
Desiree
Åh, nam!
OMG! Älskar salt karamell! Vilken choklad använder du?
Hej!Tak for en rigtig fin blog – den eneste jeg fast læser!Kan vikingmelk erstattes af et andet produkt? Evt vegansk?Hilsner fra Danmark
Hvor kan du kjøpe fiber sirup?
Hvor kjøper du sjokoladeformene og hvor mange smilsjokolader er en OK porsjon?
Kan man bruke fiber sirup gold?
Ingvild: Ja 🙂
Marte: Søstene grene 🙂 2-3 stykker 🙂
Mie: Soyafløte 🙂
Juli: Helsekost, Meny og nettet 🙂
Hva bruker du som karamell?
Anita: Står st msn koker karamell av viking melk og fiber sirup 🙂
Kan man bruke lys sukrinsjokolade istedenfor?
Veslemøy: Så klart 🙂
Kan jeg bruke lønnesirup istedenfor fibersirup?
Lise: da blir den ikke sukkerfri 🙂
Hei. Kan viking melken byttes ut med condensed milk? Kan man bruke fiber pulver isteden for fiber sirup? (Bor i madrid, så det er ikke alt som er like lett å få tak i her.)
Elisabeth: Det er mye sukker i kondensert melk 🙂
Oppskriften ser fantastisk god ut Har har du brukt fibersirup typ clear eller gold : )?
Du kan bruke begge 🙂
Ok takk for svar Grunnen til at jeg spurte er at jeg har erfart at jeg synes typ clear stivner mere enn typ golfen som forblir mere myk i f.eks proteinbarer : ) men spiller kanskje mindre rolle i dette fyllet