Sitrusmarinert laks med basilikum potetmos

25. oktober 2015 | Middag

Søndagsmiddag må gjerne kreve litt mer tid og forberedelse enn hverdagsmiddagene, men når helg er jobbhelg er det kjekt med en enkel middagsrett som allikevel gir det lille ekstra.







 

Marinaden inneholder blant annet grapefrukt. Om du er skeptisk til den litt bitre smaken kan den byttes ut med kombinasjonen appelsin og sitronsaft.

 

Til 3 personer trenger du:

150 gram laksefillet per person

1 purre

1 rød paprika

4 gulrøtter

Sorte oliven

 

Til marinaden:

Saften av 1/2 grapefrukt

4 ss olivenolje

2 hakkede fedd hvitløk

1/2 hakket rød chilli

 

Til potetmosen:

4 poteter per person

1 ss smør

Hakket basilikum

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 220 grader.

Bland sammen marinaden og hell den over fisken – i en ildfast form.

Kutt opp grønnsakene og ha disse i formen.

Kle formen med folie og sett den i ovnen i 25 minutter.

 

Kutt potetene i små biter og kok helt møre.

Moses sammen med smør, urter og litt salt.

 

Dander og server <3

 


25. oktober 2015 | Middag

Kommentarer (4)

  1. Dette så utrolig godt ut! God middag:-) På menyen i dag står det indrefilet til meg, gleder meg som en liten unge :p

  2. Anonym: er potetmos 🙂 må gjerne beregne mindre, men da blir det ikke mye mos til hver 😉

Comments are closed.