Ok, folkens! Eeeeer det innafor å ønske seg et par gradere kaldere temperatur nå?
Personlig er jeg ikke skapt for grader over 25, og det er så absolutt ikke fjompen på nå 6 uker heller.. At værvarselet fremdeles lover sol så langt øyet kan se synes jeg er helt knall! Men vær så snill, et par grader ned på stokken hadde vært fint.
Første oppskrift ut denne uken er en lett og sommerlig rett med saftig kylling on lune grønnsaker. Kanskje en litt unorsk måte å lage «salat» på? Men utrolig godt!
TIL 4 PERSONER TRENGER DU:
Ingredienser
- 1/2 stk kinesisk hvitløk
- 1 stk rødløk
- 250 g cherrytomater
- 1 stk purreløk
- 400 g gulrøtter
- 1 pakke gressløk
- 630 g kyllingbryst
- 1/2 beger Drømmelett
- salt
- sitronpepper
- olje
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen på 220 grader.
-
Skrell og finhakk hvitløken. Grovhakk rødløken, og kutt cherrytomatene i to. Rens purreløken og kutt den i strimler, og skrell og kutt gulrøttene i terninger. Finhakk gressløken.
-
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og sitronpepper underveis. Ha kyllingen i en ildfast form, og stek formen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
-
Ha litt ny olje i stekepannen, og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek hvitløken, rødløken og gulrøttene i ca. 5 minutter. Tilsett purreløken og cherrytomatene, og stek videre i et par minutter. Ta pannen av platen, og vend inn Drømmeletten og gressløken. Smak til med salt og pepper.
Server gjerne med litt fullkornsris til!
Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree