SITRON OSTEKAKE | uten sukker og gluten

7. april 2020 | Godis og kaker, Oppskrifter

APPLE HER GOOGLE HER

 

I dag er vi igang med å oppdatere appen min med oppskrifter tagget med #påske. Det betyr at hvis du går inn i appen i kveld (jeg skal sende ut varsel når den er klar), og søker påske, så får du opp en drøss med søte og sunne påskeoppskrifter! Også denne ostekaken, som i følge svigermor

-Er den beste kaka du (altså jeg) har bakt!

Og for å være helt ærlig, så er jeg helt enig!

Før du får oppskriften vil jeg bare tipse om at her kan du enkelt variere smaken ved å bytte sitrongele ut med bringebærgele!

 

Til 1 liten springform (15 cm i diameter)

Bunn

Ingredienser

  • 200 gram sukkerfri marsipan fra Funksjonell kost

Fyll

Ingredienser

  • 1 pk sukkerfri sitrongele gra Eldorado
  • 2 dl kesam
  • 100 gram sukrinmelis
  • 200 gram kremost naturelle
  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  • Start med å trykke marsipanen ut i bunn av springformen din.
  • Stek bunnen på 180 grader i 30 minutter. Avkjøl. TIPS: kan fint gjøres flere dager i forveien. Det er bare å oppbevare bunnen i romtemeratur.
  • Kok så opp geleen med halvparten av væskemengden som står på pakka. Avkjøl til finger temperatur.
  • I mens pisker du sammen kremfløte og sukrinmelis til krem. Når gelen er avkjølt pisker du den sammen med kremost og kesam, til den er klupfri. Rør så sammen dette med kremen og hell det over i formen.
  • Sett kaka i kjøleskapet i 4 timer eller til den er helt stiv

Å pynte kaker har aldri vært min greie, så forbered dere på å se denne ostekaka på bloggen igjen om ikke så alt for lenge! For den er så god at den fortjener litt mer flid på pynt og styling. Men jeg bare måtte få den ut til dere før påsken! Lov meg at du tester den!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

7. april 2020 | Godis og kaker, Oppskrifter