reklame Sunkost
Påsken 2021 nærmer seg for hver dag som går, og jeg benytter anledningen til å bryte min aldri så lille sjokolade dille her på bloggen! Jeg kan nemlig se at alle søte og sunne oppskrifter jeg har publisert så langt i år har et innslag av sjokolade i seg! Så nå var det virkelig på tide å presentere dere for disse søte, og litt syrlige, kjeksene i stede.
Sprø på utsiden, seige inni og med smak av sitron og lime.
Om ikke fargene på disse er nok til å få deg i vårstemning, så kan jeg avsløre at den hemmelige ingrediensen her er sukkerfri marsipan og matcha!
BLI KJENT MED INGREDIENSENE:
Matcha er rett og slett grønn te. Du finner det i flere ulike former, men min favoritt er dette pulveret fra Super Nature. Matchapulver brukes tradisjonelt som en tedrikk blandet med varmt, men ikke kokene, vann, . De siste årene har flere begynte å bruke matcha i bakeverk, kalde drikker, smoothie, ol.
Kan kjøpes HER
Denne Sukkerfrie marsipanen er søtet naturlig søtet med Stevia. Kjekt å vite er det at den også er uten egg, altså vegansk. Nå er det riktignok egg i min oppskrift, men jeg er sikker på at egg fint kan byttes ut med litt vann her. Personlig synes jeg denne marsipanen smaker bedre enn mange varianter med sukker. Den smaker mer av mandel rett og slett!
Kan kjøpes HER
Mandelmel kan erstatte annet mel i matlaging og baking, og øker innholdet av fiber og proteiner. Melet har lav GI og er rikt på vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter.
Kan kjøpesHER
Til 20 små kjeks trenger du:
Ingredienser
Ingredienser
- Finn frem to boller, en til sitronkjeks og en til lime. Del marsipanen i to.
- Start med å lage sitronkjeksene: Ha marsipan, 1 eggehvite og sitronsaften i en foodprosessor. Kjør kraftig til du får en rennende røre. Rør inn mandelmelet og kna sammen deigen. Legg den kaldt i en time.
- Limekjeks: Ha marsipan, 1 eggehvite, saften av lime og matcha i en foodprosessor. Kjør kraftig til du får en rennende røre. Rør inn mandelmelet og kna deigen sammen. Legg den kaldt i en time.
- Sett ovnen på 180 grader varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir. Bruk en spiseskje og rull deigen til kuler. Fordel dem på stekebrettet og trykk dem litt ned.
- Stekes midt i ovnen i 12 minutter, til de blir litt gylne. La det avkjøles helt! De vil være ganske myke når de kommer ut av ovnen, men når de er helt avkjølte vil de vare sprø på utsiden og seige på innsiden.
De fleste av produktene jeg har brukt i denne oppskriften finner du på tilbud hos Sunkost akkurat nå.
Bruk linkene jeg har delt i innlegget eller besøk www.sunkost.no HER