She did it!

9. juli 2016 | Livsstil

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Du tenker kanskje at med meg som mor så er Vilde ei jente som henger i trærne og vandrer utrettelig  i skogen. Vel, slik er det ikke. Faktisk er det tvert i mot! Vilde vil alle helst være inne. Med tegnesaker, lego, perler og annet pjus. Sin mors strake motsetning. Og det er helt greit, vi er alle forskjellige, men jeg vil jo lissom ikke gi helt opp da.

Jeg har så klart lyst til å ha Vilde med. Jeg ønsker at hun skal finne glede i å være aktiv. Og jeg ønsker så klart å legge grunnlag for at hun skal fortsette å være aktiv livet igjennom. Det er oss, som foreldre, som må ta ansvar for gjøre aktivitet til en naturlig del av livet. Det er viktig. For alle! Men særlig for henne med diabetestype 1.

Jeg husker så godt vinteren hun var tre.Jeg hadde bakt boller, kokt kakao og pakket sekken. Uten lappen måtte jeg dra henne på akebrett i over en halv time før vi kom frem til akebakken. En gang ned bakken og hun ville hjem…. Fire slike turer til akebakken tok det før hun syntes det var gøy.

Noen år senere hadde jeg klart å lokke henne med meg på skogstur. Is i kiosken på enden av kyststien var bestikkelsen.

– Er det ikke gøy på tur spurte jeg cirka halvveis.

– Tur?! Er vi på tur?! Nei, da vil jeg hjem, var svaret jeg fikk

Og sånn fortsetter egentlig historien…. Etterhvert som årene har gått har vi funnet det som motiverer henne. Å ha med Frøya, konkurrere med  Daniel, hun liker å bade, hun er glad i å sykle, er ikke så glad i å gå, men blir gjerne med hvis det involverer oppgaveløsninger underveis eller en eller annen form for utfordring, innenfor hennes mestringsområdet så klart.

Tidligere i sommer overrasket hun meg ellers ved å fortelle at hun ville svømme fra vår faste badeplass og hjem. Over Kjynna, en liten innsjø rett ved der vi bor. Min første reaksjon var at jeg ville si nei. Det er langt! Heldigvis rakk jeg å tenke meg om. Vi har jo kajakk, vannet der er over 20 grader og med redningsvest ville det være helt trygt.

Så da vi tok kveldsturen med kajakken i går fikk hun prøve.

 

Og så klart klarte hun det. Men jeg sier det igjen – det er langt. Og jeg, med min fantastiske retningssans, klarte så klart å lede henne i en bue – ikke rett frem…

Foreviget på film <3


Denne kommer hun til å leve på lenge! Jeg også!

Det er flere som spør hvor kajakken er i fra. Den er sponset av WEE Caravan og fritid. Du kan lese om den
HER

Hva med dere? Aktive barn?

 

Smil

Desiree


9. juli 2016 | Livsstil

Kommentarer (3)

  1. For å få barn aktiv og med ut på tur er geocaching en fantastisk hobby! Sjekk det ut! 🙂

  2. Har 2 gutter på 3 og 6 år. Med geocaching får jeg di ut i skog og mark. Da tenker de ikke på at de er på tur, alt for opptatt av og finne «skatter» .Og så får man oppleve så utrolig mange fine plasser man ellers bare går rett forbi. Anbefales

  3. Jeg kjenner meg veldig igjen slik du beskriver datteren din. Jeg likte også aller best å kun være inne når jeg var yngre. (Selv om det av og til gikk opp og ned) noen ganger likte jeg å gå på tur mens andre ganger ikke. Etterhvert som jeg ble eldre var det ikke alltid like kult å være på tur med foreldre, men å gå eller sykle tur på eget iniativ var greit selv om det ble lite av det. Men etterhvert som jeg ble eldre begynte jeg å se gleden av det å være aktiv. Våren 2011 gjorde jeg noe jeg aldri hadde trodd jeg kom til å gjøre, det starter med at jeg var på et foredrag som handlet om nordsjørittet, og i løpet av foredraget skulle de ha loddtreknng om plasser, men i løpet av foredraget sa de at de som var her hadde fått plass, og da endte det opp med at jeg syklet, fullførte det også, pr dags dato har jeg syklet det 3 ganger. Det er også i løpet av de siste 5 årene jeg også har funnet gleden av å være aktiv.Synest også du har en veldig fin blogg, der du kommer med mange gode tips, jeg er ikke alltid like flink til å trykke inn på linkene for å lese, men skal prøve å bli flinkere etterhvert 🙂

Comments are closed.