SEIGE SJOKOLADEKJEKS | kun 50 kalorier – uten sukker, egg, nøtter, gluten eller melk

24. september 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Ukas søte og sunne kommer riktignok en dag for tidlig, men i morgen har jeg en kjempe morsom nyhet å dele med dere – så vi bytter litt rundt.

Jeg husker når fiber sirup først kom på markede. Jeg brukte det til alt mulig rart. Hjemmelagde proteinbarer, yoghurtnøtter, frukt snører, som søtning i alt av bakst, ja – the list goes on.

Men så glemte jeg det bort litt og tilslutt brukte jeg det bare på yoghurten eller havregrøten!

I dag har jeg funnet den frem igjen. For fiber sirup har en smart egenskap som ikke andre flytende søtningsstoffer har. Jeg har i allefall ikke klart å få til det samme med honning eller lønne sirup. Når du steker den for så å avkjøle det så blir den utrolig seig.

Kombinerer du den egenskapen med noen tørre ingredienser som proteinpulver, bakekakao eller mel – ja da er det mye morsomt du kan lage! Som for eksempel disse sjokolade kjeksene!

Til 8 små kjeks trenger du:

Ingredienser

  • 1 dl fiber sirup
  • 4 ss havremel eller annet mel
  • 2 ss bake kakao
  • 1 klype salt
  • 0,5 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Rør sammen ingrediensene. Legg røra som små klatter på et bakepapir. De flyter utover litt så ha god avstand mellom.
  • Stekes midt i ovnen i 8 minutter.
  • Når du tar dem ut av ovnen er de fremdeles ganske mye, men de blir seige når de avkjøles.

Jeg synes de nytes best med et glass kald melk eller en kopp varm te!

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

24. september 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Kommentarer (5)

  1. Jeg prøvde denne, men røra ble flytende og var ikke mulig å få toppede skjeer på bakepapiret. De fløyt utover og inni ovnen fløyt de bare i hop alle sammen og ble en tynn, hard kjeks.. Fulgte oppskriften til punkt og prikke.

  2. Mine fløt utover og ble skikkelig sprø. Steker du de i muffinsform? Mine blir bare store og steinharde.

Comments are closed.