Så før noen arresterer meg, ja disse er pyntet med mørk sjokolade og nøtter. Så for de som av diverse årsaker ikke kan spise melk eller nøtter, så må du finne andre måter å pynte disse godsakene på. Logisk tenker kanskje du, men du ville blitt overrasket over hvor ofte jeg får kommentarer på det 😉
Cookisene i seg selv er veganske (uten egg og meieriprodukter), uten raffinert sukker, uten gluten og smaker vanvittig godt også uten pynten.
TIL 12 COOKIES TRENGER DU:
Ingredienser
- 3 dl glutenfrie havregryn (vanlige hvis ikke du spiser glutenfritt)
- 3 dl dadler uten sten
- 1 dl tahini*
- 1 klype salt
Fås kjøpt i asiatiske matbutikker – kan erstattes med peanøttsmør uten salt, men er da ikke nøttefri
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader.
- Mos alle ingredinensene i en blender eller med en stavmikser.
- For til 12 cookies – ca. 0,5 cm tykke.
- Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter
TIPS: Ha gjerne litt vann på fingrene når du former dem.
Jeg pyntet mine med 86% mørk sjokolade og hakkede pistasjnøtter.
Hvis du følger meg på Instagram @desireeandersen, så vet du at det kommer flere godsaker utover uka 😉
Stort Smil
Desiree