Se mye godis og sjokkis kan du unne deg – uten å gå opp et gram!

30. september 2016 | Motivasjon

Pretty brunette binging in secret

Licensed from: 
Wavebreakmedia

 / 
yayimages.com

Jeg er for sunn kos. Jeg er for sunne alternativer og mat som gjør kroppen glad, men jeg er ikke for dårlig samvittighet! Har du først bestemt deg for at det skal koses, med usunne saker, så gjør det da i det minste med nyyyytelse!

Jeg bruker mye tid her på bloggen for å vise deg gode alternativer som kutter ned på unødvendige kalorier og gir næring, men i dag vil jeg gi deg et bilde. Målet er ikke at du skal kaste alle hemninger, men jeg vil gi den evige dårlige samvittigheten litt tyn!
 

For å legge på deg 1 kilo fett må du spise  ca 7000 kcal 
mer 

enn du forbrenner. Så om du skal legge på deg 1 kilo på en dag må du spise nesten 10.000 kalorier! Så mye tror jeg neppe du klarer å spise i løpet av en dag!


Her er et eksempel på alt du må spise i tillegg til det du vanligvis spiser,  for å legge på deg 1 kilo fett:

 


kvikk lunsj

 

 


2 store plater sjokolade 2 poser potetgull2 flasker brus6 hveteboller4 iskrem med kjeks og sjokolade/jordbær

*bilde og tall hentet fra : 
mat-helse.no


Men mange opplever at vekten er noe høyere på mandag. Hvorfor?

Vekten din sier ingenting om din fettmasse, kropps sammensetning, den sier ikke engang noe om hvordan du ser ut! Og den burde i hvertfall ikke fortell deg hvordan du føler deg!

Et gram karbohydrat binder bortimot 3 gram vann. Kroppen kan lagre ca 500gram karbohydrater i lever og muskulatur, så det å gå fra «tomme» til fulle lagre kan føre til at du legger på deg hele 2 kg, uten at du har gått opp i fettprosent. Veier du rett over helgen er som oftest snakk om vann, vann som forsvinner etter noen dager med normalt kosthold.

Selv om du tok et kakestykke er ikke hele dagen ødelagt!! Det er i alle fall ikke grunn til å tømme resten av kakebordet. Du har et valg. Det er du som bestemmer. 

 


Tilslutt vil jeg si at kos burde være så mye mer enn bare godis og usunn mat. Sunn mat med et glass rødvin til er da kos det også? En liten skål smågodt og et stort fat oppskåren frukt er også kos? Fyll kosen din med all slags kos! Turer, lek, et bad, en god film, en bok, tid med venner, hva annet kan du kose deg med?

 


30. september 2016 | Motivasjon