Salat med bygg gryn og spekeskinke. Perfekt sommermat

7. juni 2016 | Middag

En gang i tiden var salat en av de få tingene jeg ikke likte. Kjedelig iceberg, eller ennå værre kinakål, med boks mais, paprika, løk og vassen agurk. Som oftetes servert med alt for mye thousand island. Heldigvis har jeg lært at salater kan være så mye mer, og i dag er det en middagsfavoritt! Særlig om sommeren!

Denne deilige saken er en aldri så liten fest i munnen!

Til 2 personer trenger du:

1 pose bygg grynsris 

1 hjertesalat

1/2 rødløk

1 bunt vårløk

2 håndfuller cherrytomater

1 avokado

1 dl grovhakket mynte

Saften av en lime

0,5 dl olivenolje

8-10 skiver spekeskinke

 

Slik gjør du:

  1. Sett bygg grynene til koking.
  2. Hakk opp løk, vårløk, tomat, avokado og mynte. Rør dette sammen i en bolle.
  3. Ha over limesaft, olje, litt salt og pepper. Miks sammen
  4. Når brygg grynene er ferdig kokt slår du kaldt vann over disse og rører det inn i «fyllet»
  5. Fordel bladene fra hjertesalaten på tallerkner og legg fyllet opp på.
  6. Dander spekeskinkene ved siden av.

Vi hadde også litt halloumi ost på. Om ikke du liker det er dette nydelig med litt fersk mozarella!

Hva er din favoritt salat?

 

Smil

Desiree

 


7. juni 2016 | Middag

Kommentarer (4)

  1. Hei!Først av alt; flott blogg med masse god inspirasjon og interessant lesning.MEN – har du vurdert å bruke litt mer tid på rettskriving? Dette innlegget er så fullt av skrivefeil at jeg dessverre mistet fokus på innholdet..

  2. nam det så godt ut 😀 og veldig fine bilder 😀 ønsker deg en fin dag 😀

  3. Anita: Jeg har dysleksi. Så det skriveprogrammet ikke klarer å plukke opp av skrivefeil klarer jeg nok ikke å få bukt med dessverre 🙂

Comments are closed.