Alle gode ting er tre! For tre forsøk hva det det tok meg for å gjøre disse rundstykkene bloggverdige. Første forsøk ble smaksgodkjent av Daniel, men jeg var ikke helt fornøyd. Andre forsøk ble bra, men jeg måtte teste en gang til for å være helt sikker på at oppskriften satt!
Enkle, grove, myke og saftige rundstykker – bakt på spelt og havrekli!
Til 8-10 rundstykker trenger du
Ingredienser
- 350 gram siktet speltmel
- 50 gram havrekli
- 1 pose tørrgjær
- 1 ss honning eller sukker
- 1/2 ts salt
- 0,5 dl rapsolje
- 4 dl lunken melk
Fremgangsmåte
- Rør sammen mel, kli, gjær og salt
- Varm opp melk sammen med sukker og olje
- Elt sammen det våte og det tørre i minst 10 minutter
- Heves på et lunt sted i 1 time
- Rull ut deigen til 8-10 rundstykker
- La dem etterheve i 30 minutter
- Pensle med melk og strø over det du måtte ha av frø eller havregryn
- Stekes på 200 grader – over og undervarme i ca 15 minutter
Perfekt kveldsmat!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree