SAFTIGE SPELTRUNDSTYKKER | bakt med quinoa og pistasjenøtter

Reklame 20. oktober 2022 | Boller & Brød, Oppskrifter

reklame Sunkost

 

Flere enn meg som får akutt lyst til å bake så fort dagene blir kortere og løvet skifter farge?

Deilige kaker med høstens frukt og bær, cookies og garnola med høstlige smaker og saftige brød og rundstykker med sprø skorpe. I love it!

Og når det skal bakes så trenger man gode råvarer!

Et av mine favorittmerker er Manna!

Økologiske produkter uten sprøytemidler eller unødvendige tilsetningsstoffer. 

Manna har eksistert i over 20 år og har vokst fra kun ett produkt til over 120 produkter. De har alt fra nøtter, tørket frukt, pasta eller kroppspleieprodukter. Manna er himmelske råvarer – alltid økologisk, rene og ærlige!

20% på alle Mannaprodukter hos Sunkost i uke 42 og 43. Du ser hele utvalget HER

 

En av mine favoritt oppskrifter på denne tiden av året er speltrundstykker bakt med quinoa og pistasjenøtter.

Quinoa gjør at rundstykkene blir ekstra saftige, fiberrike og proteinrike.

Visste du at quinoa er:

  • Rikt på fiber, faktisk mer enn mange andre typer korn.
  • Glutenfritt for de som trenger det.
  • En fin, plantebasert kilde til proteiner.
  • Inneholder alle de essensielle aminosyrene (altså proteiner som vi må tilføre via kosten)
  • Inneholder omega- 3
  • Gir liten blodsukker stigning
  • Høyt innhold av antioksidanter

I tillegg er er rundstykkene toppet med masse frø. Blant annet chiafrø, solsikkefrø, gresskarfrø og sesamfrø.

Til ca. 12 rundstykker trenger du:

Ingredienser

  • 100 g qinoa
  • 3 dl melk
  • 25 g gjær
  • 3 egg
  • 4 ss Manna honning
  • 400 g Manna speltmel
  • 150 g Manna pistasjenøtter
  • 1 ts salt

Frøtopping:

Ingredienser

  • 0,5 dl Manna chiafrø
  • 3 ss Manna solsikkefrø
  • 3 ss Manna gresskarfrø
  • 3 ss Manna sesamfrø
  • 1 dl kokende vann

Start med å legge alle frøene til bløt i kokende vann før du begynner med deigen.

Fremgangsmåte

  • Kok qinoa etter anvisning på pakka. Avkjøl til de er lunka
  • Varm opp melken til den er fingervarm og rør ut gjær og honning i melken. Pisk så inn eggene og qinoa,  før du røren inn melet litt og litt. Du vil få en glatt, men litt klissete deig.
  • Hakk nøttene og kna dem inn i deigen. La deigen heve på et lunt sted i 45-60 minutter.
  • Sett ovnen på 200 grader. Del opp deigen og form til rundstykker. Pynt med frøblandingen.
  • Stekes på nederste rille i 25-30 minutter.

Ta en titt på Sunkost sitt utvalg av Mannaprodukter HER. Disse er på tilbud i uke 42 og 43.

 

Stort Smil

Desiree

 

Reklame 20. oktober 2022 | Boller & Brød, Oppskrifter