Saftige speltboller med eple og kanel; sukkefri

12. september 2016 | Boller & Brød

I helgen tok jeg på meg supermamma drakten å dro med meg Vilde og tre venninner ut til hytta på Løvøya. Deilig å se at barn kan være barn uten internett, ipad og dyre leker. Sol, bading, boksen går, en natt med mye skravling og tur til Røverhula fikk dominere programmet. Og de storkoste seg!

 

Boller hører så klart med på hyttetur. Denne gangen med høsten epler! NAM! Jeg valgte å halvere deigen, men det skulle jeg ikke gjort. Alle ble borte! Ingen til meg….


Til 20 boller trenger du:

100 g smør
ca. 9 dl lyst speltmel
0,5 dl sukrin gold
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 eple
Kanel
1 egg til pensling

 


Slik gjør du:

  1. Smuldre smøret i 3/4 av melet. Bland i resten av det tørre.
  2. Varm melken til 37 grader og rør ut gjæren i den. Elt deigen godt sammen, minst 15 minutter for hånd.
  3. Sett deigen til heving i en time.
  4. Skrell og del eplene i biter.
  5. Strø over kanel
  6. Elt disse godt inn i deigen når den er ferdig hevet
  7. Form til boller og setter til etter heving i minst 20 minutter


Pensles med egg og stekes på over og undervarme, 220 grader i 10-12 minutter.

 

Tur er tur, og jeg personlig synes det hadde vært plass til vanlig sukker i disse, men jeg hadde faktisk ikke! Vil du lage disse med sukker trenger du 1 dl sukker istede for 0,5 dl sukrin. Håper det smaker!

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree

 

 

 

 

 


12. september 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (5)

  1. Hei 🙂 ser kjempe godt ut 🙂 er det lov å ha med en slik til lunsj vær dag? 🙂 har ofte rundstykker (laget med dine oppskrifter) med pålegg til lunsj 🙂

Comments are closed.