Saftige rundstykker med gulrot og gresskarfrø

9. august 2015 | Frokost

Vi har hatt en skikkelig sløv søndag, og for en gangs skyld synes jeg det er helt greit.

Vilde er ikke så lik mammaen sin nemlig. Jeg vil gjerne bruke fridagene på å være ute, gå på tur i skogen, grille på stranden, sykle tur ogs, osv. Vilde vil helst sove lenge, se på TV, gå på cafe, tegne, bake og pulse rundt hjemme.

Vel i dag fikk Vilde viljen sin.

Så fikk jeg kose meg litt på kjøkkenet.

Resultatet ble en ny oppskrift på rundstykker.

I Danmark kaller vi litt mykere rundstykker for boller, så i mitt hode er dette grove gulrotboller med gresskarfrø og cottage cheese.

Cottage cheesen merker du ikke noe til, den gir bare bollene ennå mer saftighet og et godt proteininnhold. Og det liker vi selv om vi ikke er så glad i cottage cheese sånn til vanlig 😉



Du trenger:

1/2 pakke gjær

2,5 dl lunkent vann

1 ts salt

2 ss olje

2 revne gulrøtter

1 lite beger cottage cheese

500 gram fibramel eller annet grovt mel

2 dl gresskarfrø

1/2 dl kruskakli

 

Slik gjør du:

Rør ut gjær i vann og salt.

Tilsett gulrot, cottage cheese, olje og frø.

Bland godt

Rør inn melet og elt deigen (kna godt) i ca 10 minutter.

Heves i 30-60 minutter

 

Deles i 6-8 emner og stekes på 200 grader i 25 minutter.

Husk at du kan lagre innleggene i gratisappen Bloglovin
HER

 så slipper du å klikke rundt på bloggen hver gang du skal bruke en oppskrift eller et treningsprogram.

 

Over og ut 🙂

 

Desiree


9. august 2015 | Frokost

Kommentarer (14)

  1. Moser du cottage cheesen med stavmikser? Jeg rørte den bare inn, men de hvite «klumpene» ble veldig synlige og smeltet liksom ikke helt bort da jeg stekte rundstykkene. De på bildene her på bloggen ser helt «klumpfrie» ut….

Comments are closed.