SAFTIGE OG PROTEINRIKE BRØDVAFLER

Reklame 10. mars 2021 | Barnemat, Matpakka, Oppskrifter

reklame i samarbeid med Rørosmeieriet

I april er det faktisk to år siden jeg publiserte mine første oppskrifter i samarbeid med Rørosmeieriet! Og siden den gang har det vel blitt bortimot tyve oppskrifter!

Jeg er vanvittig stolt av dette samarbeidet!

Rørosmeieriet sine produkter er nemlig ikke bare økologiske med gode råvarer fra Røros traktene. Her får du produkter med utspring i norsk mattradisjon.

I en verden hvor «sunn og trendy» mat ofte er av det lettere eksotiske slaget er det fort gjort å glemme hvor mye god og næringsrik mat du finner i det norske kjøkkenet, og jeg håper at jeg gjennom dette samarbeidet kan være med på å gjøre deg litt mer nyskjerrig på dine egne røtter! Og få øynene opp for flere spennende produkter som ikke bare smaker godt, men som også gjør godt!

I dag vil jeg dele min absolutte beste oppskrift på brødvafler!

Grove, supersaftige og proteinrike. En porsjon av denne røra gir 6 vafler. Så her har du nok til barnas matbokser og en vaffel eller to til hjemmekontoret 😉 Røra kan også oppbevares i kjøleskapet i inntil fem dager, men da kan det godt være at du må tilsette litt mer melk når du skal bruke den.

De to hemmelige ingrediensene i denne vaffelrøra er Tjukkmjølk og Skjørost! Det er disse to produktene som gjør vaflene saftige og proteinrike.

Tjukkmjølk også kalt tettemelk er en syrnet melk med lang holdbarhet .  Tradisjonen i Røros-traktene var å helle lunken nymelk over bladene fra tettegrasplanten og fermentere den.

Tjukkmjølk er altså melk fermentert ved hjelp av Rørosmeieriets egen tettekultur. Resultatet er en tykk og syrlig melk med lang holdbarhet.

Hvorfor gjør Tjukkmjølk vafler og bakst saftigere?

Fordi melkesyrebakteriene i Tjukkmjølken påvirker stivelsen i mel slik at den tar opp mer væske. Dette gjør baksten saftigere, og sørger for at baksten ikke tørker så fort inn.

Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet får du i både 4% fett og 2% fett. Jeg foretrekker å bruke 4% i bakst og 2% til smoothies, kjøleskapsgrøt og over frokostblandinger.

Skjørost er en nesten fettfri ferskost, mild på smak og proppfull av proteiner! Sunn og mettenes. 

Navnet kommer av det gammelnorske ordet ”skyr” som betyr sur. Surmjølksostene har røtter tilbake til viktingtida.

I Røros-traktene serveres skjørost tradisjonelt med rømme eller tjukkmjølk og litt sukker på, vanligvis som tilbehør til spekemat, men jeg bruker det mye for å få et høyere proteininnhold i maten, og fordi  det gir en god konsistens, og mild smak!

Over til dagens oppskrift!

Nok til 6 plater:

Ingredienser

  • 2 dl Tjukkmjølk 4%  fra Rørosmeierier
  • 2 dl lett melk
  • 160 gram Skjørost fra Rørosmeieriet
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 3 dl havremel

Fremgangsmåte

  • Hell Tjukkmjølk, lett melk, Skjørost og egg i en blender. Blend til en klumpfri røre. Rør inn bakepulver, mel og salt.
  • La røren svelle mens du varmer opp vaffeljernet. Smør jernet med litt smør.
  • Stek 6 vaffelplater.

Håper det smaker!

 

Stort Smil

Desiree

Reklame 10. mars 2021 | Barnemat, Matpakka, Oppskrifter