Saftig og sprø speltpizza med laks og grønt

30. juli 2015 | Middag

Her i Danmark har vi grillet så og si hver dag, regn eller ei.

Pappa har fått seg pizzastein til grillen, den måtte så klart testes!





For all enkelthets skyld får du oppskriften beregnet til ovn!

Til bunn trenger du:

6dl fint speltmel
2,5 dl vann
25 g gjær
2 ss olje
1 ts sukker
1 ts salt

 

Slik gjør du:

Start alltid med det våte.

Bruk varmt vann (37 grader) og ha i oljen. Bland ut halvparten av melet med resten av de tørre ingrediensene og bland dette med vannet og oljen.

Spe med mer mel mens du rører om, men ikke bruk mer mel enn nødvendig.

Deigen må ikke bli tørr eller hard.

 


Så kommer der som kanskje er litt nytt for noen:

La deigen heve i minst 30 minutter.
Kjevl ut og prikk bunn med en gaffel.
Stekes i 5 minutter på 275 grader.


Og ta den ut

Legg på fyll:

 

1 boks hakke tomat med hvitløk

400 gram lakesfillet i terninger

1 liten squash i halve skiver

1 avokado i biter

Ost 

Oregano (viktig)

Stekes videre på 220 grader til osten er gylden.

 

Nammis!

 

Desiree


30. juli 2015 | Middag

Kommentarer (5)

Comments are closed.