SAFTIG KRYDDERKAKE MED GLASUR | uten sukker, gluten og melk

16. oktober 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Med jevne mellomrom plukker jeg frem noen gamle favoritter fra bloggen, tørker litt støv av dem, oppgraderer oppskriftene litt og tar nye bilder.

Og i dag har tiden kommet for å gjøre noe med denne gamle krydderkake oppskriften min! Utrolig god, men tiden hvor jeg kunne skrive 3 never havregryn, osv i en oppskrift er liksom over. Også har vel bildekvaliteten kommer et lite stykke siden den gang 😉 Eller?

Bare en smule!

Lite pluss for noen er det kanskje at denne kaken lages av produkter du finner i en hvilken som helst matbutikk. Den er søtet med bananer, men alt det deilige krydderet skjulet banansmaken HELT! Faktisk var det sånn oppskriften ble til i sin tid.

Jeg hadde lyst på kake, var tom for sukrin og måtte bruke bananer i stede. Kaken skulle servers til gjester, og jeg hadde ikke lyst til å serveren en sunn banankake, så jeg gjorde mitt beste for å kamuflere bananene. Og visp så var en ny favorittoppskrift funnet opp!

Jeg valgte i dag å lage krydderkaken min i slik en fancy poundcake form, men røra tilsvarer en liten langpanne – OG jeg tar med steketiden for både langpanne og denne formen her.

Til en liten langpanne trenger du:

Ingredienser

  • 6 små bananer
  • 6 egg
  • 2 ss kanel
  • 1 ss kardemomme
  • 1 ts støtt nelik
  • 1 ts støtt ingefær
  • 3 ts bakepulver
  • 4 dl valgfritt mel (jeg brukte qinoamel som er glutenfritt – havremel eller speltmel funker like bra)
  • 0,5 dl rapsolje

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Del opp bananen i små biter. Visp sammen banan og egg i en mikser til du får en luftig eggedosis.
  • Tilsett alt krydder, olje og bakepulver. Visp godt sammen.
  • Sikt melet over eggedosisen og rør inn litt og litt.
  • Smør formen du ønsker å bruke og hell over røra
  • Langpanne stekes midt i ovnen i 20  minutter. Poundcake formen stekte i 45 minutter.

Jeg elsker smaken av peppekaker, så jeg bestemte meg for å lage glasur til denne kaka. Hvis du vil gjøre det ennå enklere så smaker den vanvittig godt med smeltet, mørk sjokolade på toppen.

Men jeg lagde da glasur på dette viset:

Ingredienser

  • 100 gram kremost naturelle
  • 1 ss kanel
  • 1/2 ss kardemomme
  • 1 ts malt nelik
  • 0,5 dl melk
  • Sukrin melis til ønsket konsistens

Fremgangsmåte

  • Visp sammen kremost, krydder og melk.
  • Visp inn en og en ss sukrin melis til du får ønsket konsistens

Tilslutt vil jeg bare si at kaka smaker nydelig uten glasur også!

Håper det smaker!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

16. oktober 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Kommentarer (4)

    1. Finnes en veldig god vegansk kremost fra Synnøve Finden som heter VeganGo, eller så har man philadelphia uten laktose som smaker akkurat det samme som den med melk! <3

  1. Hei.
    Denne kaken har jeg lyst til å lage og da lurer jeg på;
    hva mener du med 1 ta støtt nelik og 1 ta støtt ingefær?

    Hilsen Linneleen

Comments are closed.