Saftig flerkornsbrød; mine beste tips til alltid perfekt brød

7. oktober 2016 | Boller & Brød

 

Hjemmebakt brød er å blir tusen ganger bedre enn det du kjøper på butikken. Men jeg skal innrømme at jeg har prøvet og feilet noen ganger før jeg fikk til et saftig brød, med god skorpe! Et par triks gjør så og si alltid susen, og i dag skal jeg dele de med deg, sammen med min favoritoppskrift på grovt fullkornsbrød!

 

 


Triks nummer en er å skålde kornene før du tilsetter dem i deigen. Når du heller varmt vann over frøene og lar dem stå i noen timer blir brødet ekstra saftig. Det er ikke noe ekstra jobb. Jeg pleier å sette frøene til skålding kvelden før jeg skal bake eller før jeg drar på jobb.

 


Triks nummer to en å forvarme ovnen på 250 grader, for så å sette den ned til 200 grader når du setter brødene inn i ovnen. Både tyggemotstand og fargen på skorpen blir perfekt vær gang!

 

Til 2 brød trenger du:

4 dl helkorn (blanding fra butikken)

2 dl gresskarkjærner

1 dl linfrø

4 dl kokende vann

 

1 pakke gjær

1 ss honning eller sukker

3 dl lunken vann

3 ss rapsolje

1 ts salt

6 dl Fibra fullkorns hvetemel

3 dl havremel

3 dl speltmel eller mer Fibramel

 

Slik gjør du:

Bland frøene og hell det varme vannet over. La blandingen stå i minst 2 timer, men den kan godt stå i flere timer.

 

Smuldre deig i en bolle og tilsett vann, honning og olje. Bland sammen alt det tørre og tilslutt frøblandingen. Elt deigen i minst 10 minutter. Dekk til bollen og sett deigen til heving. Minst 1 time – til dobbel størrelse.

Fordel deigen i to brdformer. Smør dem gjerne først. La deigen etterheve i 30 nye minutter.

Snitt brødet på langs og stek dem som beskrevet i triks nummer to i 35 – 40 minutter. Jeg bruker varmluft og steker på nederste rille.


Triks nummer tre! Hvordan vet du at brødet er ferdig? Ta det ene ut av brødformen og dunk på bunnen. Har det en hul lyd er det ferdig!

 

Husk at du kan lagre oppskriftene mine direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree


7. oktober 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (10)

  1. Helkornblanding kjøpt i butikk? Finner ikke denne…vi snakker her hele kornav diverse slag og ikke diverse frø som solsikkefrø og sånn. Finner bare hele hvetekorn…

  2. Mener du 5-kornblandingen til Änglemark? De 400g posene som Coop har. Og bruker du siktet eller grovmalt Speltmel?

  3. Når du skolder frøene mener du kun bløtlegging da, eller som når man skolder andre ting (bråkoker og bråkjøler så man lettere får av skall/skinn)??

Comments are closed.