reklame: inneholder omtale av samarbeid med Sunkost
God kveld i stua!
Dette innlegget kommer helt klart noen timer senere enn jeg hadde planlagt, men hva skal man gjøre når man plutselig står her høygravid med nyoperert samboer, to hunder og en ni åring som krever sitt?
Veldig glad for å få Daniel hjem i hus, og tar det at han allerede kjeder seg som et sunnhetstegn! Heldigvis tar det ikke lange tiden å komme seg etter en blidtarmoperasjon, men jeg kan love deg at det er like før vi tar stein, saks, papir hver gang noe må plukkes opp fra gulvet akkurat nå 😉 Hehe.
Sist helg prøvde jeg meg på en ny versjon av bollefocacciaen min. Jeg holder nemlig på å lage et nytt oppskriftshefte til dere! I samarbeid med Sunkost kommer det innen 1. mai et lite hefte med SØTE & SUNNE FESTKAKER! Sukkerfri og allergivennlige fristelser. Jeg prøver å dekke det meste fra den klassiske bløtekaken, pavlova, ostekake, osv, men jeg har også børstet støv av min gamle oppskrift på bollefocaccia og oppgradert fyllet noen hakk!
Denne gangen fikk den hele armen! Med både sukrin og kanelfyll, vaniljekrem og glasur. NAM!
Til 1/2 stekebrett trenger du:
Ingredienser
- 1 kg siktet speltmel
- 1,5 dl sukrin gold
- 1 ts kardemomme
- 50 gram smeltet smør
- 4 dl lunken melk
- 1 pakke fersk gjær
- 3 dl youghurt naturelle
Til kremen trenger du :
Ingredienser
- 1 pakke elorado sukkerfri vaniljesaus (tørrvare)
- 1,5 dl kremfløte
- 1,5 dl lettmelk
Til fyll trenger du:
Ingredienser
- 50 gram smeltet smør
- 5 ss sukrin gold
- 3 ss kanel
Til glassur:
Ingredienser
- Vann
- Sukrin melis
Blandes sammen til ønsket konsistens
Fremgangsmåte
- Start med deigen:
- Ha mel, sukrin og kardemomme i en bolle.
- Smelt smør og ha i melken. Rør inn gjæren og yoghurt
- Bland sammen det våte og det tørre. Elt i minst 10 minutter i maskin – 20 minutter for hånd.
- Forhev deigen i 45 minutter.
- I mens lager du kremen:
- Visp pulveret inn i væsken og kok opp under konstant omrøring.
- Når sausen tykner til krem ta den vekk fra varmen, men rør rundt i et par minutter til.
- Over til deigen igjen:
- Smør et stekebrett og trykk deigen utover ca. halve.
- La den heve i nye 30 minutter.
- Imens rører du sammen kanel fyllet.
- Bre fyllet over deigen og bruk så fingrene til å trykke flere groper ned i deigen.
- Lag større groper til vaniljekremen og fordel denne utover kaken
- Stekes på 225 grader over og undervarme midt i ovnen i 8-12 minutter – varierer fra ovn til ovn.
- Avkjøl kaken helt før du tar på glasur.
Resultatet blir en skikkelig saftig bollekake!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree