SAFTIG BANANKAKE | med sjokolade

12. juni 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter | 1 kommentar

I dag klokket jeg altså inn min siste intervall før Birken på lørdag, og jeg konstaterer at halsen fremdeles ikke er bra 🙁 Så utrolig frustrerende. Ikke minst fordi jeg er lettere irritert på meg selv. Jeg vet jo så mye bedre! Men det er vanskelig å tørre å ta seg treningsfri når man trener opp mot noe man virkelig gleder seg til…og nå er det for sent. Det får bare bære eller briste!

Dagens intervall ble en 4 minutter x 6 intervall i bakke – med en liten vri.

1 minutts pause mellom hver intervall.

 

Onsdag, lillelørdag og ingen overraskelser på denne bloggen. Det blir som det pleier – en søt og sunn oppskrift. Denne gangen en skikkelig saftig banankake – med sjokolade om du vil!

Ingredienser

  • 1oo g mandler
  • 50 g dadler uten sten
  • 50 g smør
  • 3 modne bananer
  • 3 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1 ss smør til formen
  • 2 bananer til pynt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 175 grader, og kle bunden av en form (22 cm) med bakepapir eller smør sidene av formen.
  • Blend mandlene til fint mel i en blender. Blend dadler og smør sammen med mandelmelet i blenderen, til det blir en klistrete masse
  • Tilsett bananer, egg, bakepulver, vaniljepulver og salt. Blend igjen til massen er jevn
  • Hakk sjokoladen grovt, og rør den inn i deigen
  • Fordel røren i formen
  • Skrell bananene, skjær dem i skiver, og pynt overflaten med bananskivene
  • Bak kaken i ovnen i ca 50 minutter, til kaken er gylden og gjennomstekt

Håper det smaker.

 

Stort Smil

Desiree

 

Kommentarer (1)

  1. Hei Desiree! Er det mye karbohydrater i denne? Driver å tester ut kosthold med lavfoodmap og midre karbohydrater for magetrøbbel. Denne så uansett utrolig god ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.