egen reklame
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
En av de alle første «jule» oppskriftene som jeg lager hvert eneste år er en stor krukke pepperkake krydder. Som så fylles opp igjen ganske mange ganger fra november til januar/februar.
Pepperkake krydderet bruker jeg til så langt. I kakao, på havregrøten, lager pepperkake pannekaker, vafler, raw pepperkakekuler, pepperkake karameller, osv, osv. Yep, jeg elsker smaken av pepperkake! Og i dag ble det altså banankake med smak av pepperkake!
Min oppskrift på Pepperkake krydder finner du på min Instagram profil HER
Se dette innlegget på Instagram
Til ett bananbrød trenger du:
Ingredienser
- 3 modne bananer
- 3 egg
- 50 gram smeltet smør
- 1 ss kanel
- 0,5 ss kardemomme
- 0,5 ss malt ingefær
- 1 ts malt nelik
- 250 gram siktet speltmel
- 2 ts bakepulver
- 50 gram hakket sjokolade + litt til pynt
- 1 banan til pynt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
- Mos egg, bananer, krydder og smeltet smør til en jevn røre med en stavmikser eller blender.
- Rør inn hakket sjokolade, mel og bakepulver.
- Hell røren over i en brødform på 1 liter.
- Pynt med hakket sjokolade og banan.
- Stekes midt i ovnen i ca. 50 minutter.
Saftig og luftig bananbrød!
Brødet oppbevares best i kjøleskapet.