/skrevet i samarbeid med TINE Kefir/
Det er med stor, stor, stor glede at jeg kan få lov til å fortelle at jeg fremover skal gjøre et samarbeid med TINE! Nærmere bestemt TINE Kefir.
Kefir?! Tenker du kanskje litt overrasket.
Tjo, det er jo sikker godt til vafler og sånt, tenker nok noen.
Jeg tenker at jeg elsker Kefir, og at det kan brukes til så mye mer enn bare vafler og sveler! Personlig drikker jeg Kefir på grunn av den friske smaken og de gode probiotiske bakteriene. High five til god tarmhelse! Men jeg bruker også Kefir til bakst og matlagning. Både boller, scones, pannekaker, gryteretter og ja – vafler. Men Kefir kan brukes til mye, mye mer.
I morgen reiser jeg til Oslo for å holde workshop på TINEs smakslab. Mer info finner du
HER
. Jeg vil være der fra 15:00 til 18:00 og det hadde vært utrolig gøy å møte noen av dere der!
I dag hadde jeg tenkt å dele oppskrift på noen deilige knekkebrød med frø, friske urter og så klart Kefir, som gir en helt spesiell smak til disse brødene. Like gode til barnas matboks som til ost & vin kvelden.
Du trenger:
3½dl Fibra hvetemel
3½dl sammalt speltmel
1½ts natron
1ts salt
1dl gresskarfrø
1dl solsikkekjerner
3 ss linfrø
2 dl friske urter (jeg brukte oregano)
100g smeltet smør
6 dl kefir
Slik gjør du:
Smelt smør i en kjele og sett til siden.
Bland alt det tørre sammen med frøene.
Rør sammen smeltet smør, kefir og hakkede urter i en bolle. Misk så dette sammen med det tørre til en glatt røre.
Fordel røren utover et stekebrett med en spiseskje og smør dem utover til sirkler. Røren gir 12 – 16 stykker.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Skru så av ovnen, åpne døren og la de stå i nye 20 minutter på ettervarme.
Flere spennende oppskrifter med TINE Kefir finner du
HER
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#knekkebrød
#kefir
#tinekefir
#kefirsmakslab
Nam!
Victoria: varmluft 🙂 da er nok dine tynnere enn mine 🙂
Kjempegod smak! Men jeg fikk 41 stk av denne porsjonen….. hadde i litt schiafrø men det skulle vel ikke utgjøre så mye…?
Bjørg Strømmen: NAM ! 🙂 Så god ide 🙂
Har bakt i dag, å dei var knallgode på smak. Men dei vart ikkje harde som knekkebrød, skal dei bli det? Å eg fekk 26 stk av oppskrifta, så dei kan vel ikkje vere for store?
Bjørg: Tror min ovn er veldig effektiv! For når jeg skulle bake hos TINE måtte jeg ha de i en del lengre 🙂
Kan jeg bruke kokos olje som erstatter for smør for å få de enda sunnere, eller har du andre forslag?
Line: Ja eller raps olje 🙂